Imaház szentelő és keresztség Baján

A gyülekezet fogadalomtétele

Épp hogy elkészült, máris szűknek bizonyult a felújított, kibővített bajai imaház. A szeptember 23-i ünnepélyes imaház szentelési istentiszteleten zsúfolásig megtelet az épület mindkét szintje. A 2014-ben vásárolt, és 2015-től használt régi polgári ház ezzel megnyílt a város lakossága előtt is. A gyülekezet szerény anyagi forrásokkal, de annál nagyobb hittel és odaszánással kezdett bele az építkezésbe. A DET-től kapott támogatás mellett óriási anyagi- és emberi erőforrás biztosításával készült el az új gyülekezési hely. A közösség hosszú éveken keresztül bérleményben tartotta összejöveteleit, ami időközben kicsinek és alkalmatlannak bizonyult számukra, ezért is nagy előrelépés a saját ingatlan. Szeretnék, ha az imaház az istentiszteletek mellett olyan találkozási hely lehetne, ahol minden korosztály szükségletének, érdeklődésének megfelelően otthonra lel.

Az ünnepségen jelen volt Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, a város felekezeteinek képviselői, az építők, szomszédok, az építkezésben részt vevő lelkészek és sok barát, ismerős, akik tanúi lehettek a gyülekezet odaszentelési fogadalmának. A Dunamelléki Egyházterület részéről dr. Ősz-Farkas Ernő szólta Isten igéjét, aki Bihari Csaba egyházterületi titkárral vezette a felszentelési litániát. Az eseményről a helyi TV és újság is tudósított. A híranyagok itt elérhetőek:

http://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/6507-adventista-imahaz-szenteles

https://www.youtube.com/watch?v=qia-8pV7BCY&feature=youtu.be (9:35-12:25 között)

http://www.bajaitelevizio.hu/?p=19981

Délután négy fiatal keresztsége fokozta tovább a nap örömét. Az igét dr. Ősz Farkas Ernő hirdette, a keresztelés szolgálatát Dikán István presbiterrel együtt végezték. Az igei útravalót a gyülekezet új lelkésze, Kis István nyújtotta az új tagoknak, akik hite, és példája másokat is bátorított a keresztségi döntésükben.

(KI)

[av_gallery ids=’2983,2986,2985,2984,2982,2981,2980,2979,2978′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]