Havanna Napok – Bp. Pestlőrinc

A Havanna Napok évente megrendezésre kerülő, nagyszabású kerületi rendezvény, amelynek záró napján vettünk részt a Mozgó Missziós Központtal. A helyi Művelődési Ház művelődésszervezője nagy örömmel és köszönettel fogadta a felajánlásunkat.

A program keretében egészségügyi szűrővizsgálatokkal, egészséges ételkóstolóval, dietetikai és egyéb lelki és testi egészséggel kapcsolatos tanácsadással, kiadványokkal (Glow füzetek, Boldog Élet magazin, könyvek), gyermekeknek szóló programokkal, kovászos kenyér sütési bemutatóval és a motoros misszió szolgálatával jelentünk meg.

A látogatók száma a nap folyamán változó volt, de összességében szép számban, több százan érdeklődtek. Jártak nálunk kisgyerekes családoktól az idős korosztályig vegyesen. Sokakkal tudtunk jó beszélgetéseket kezdeményezni, többen fogadtak el igei útravalót.

A programot a Pestszentlőrinc „B” gyülekezet szervezte, de a Pestszentlőrinc „A” és más gyülekezetek önkéntes testvéreivel együtt, fiatalok és idősek, kb. 40-en szolgáltunk nagy lelkesedéssel, összefogással, összehangoltan.

A visszajelzések alapján úgy véljük, hogy eredményes és hasznos volt a szolgálatunk, amit a Havanna lakótelep lakosságáért végeztünk. Segített elmélyíteni a kerületi művelődési házzal való jó kapcsolatot is.

Kivonatosan idézek a rendezvény után írt levelükből:

„Nagyon-nagyon köszönjük a tegnapi napot… A legértékesebb rendezvénye volt a programnak… Szeretnénk, ha a pandémia után újra felfejlődne a kapcsolatunk, ha lenne olyan rendezvény, tanfolyam, amit idehoznátok hozzánk, szívesen látnánk benneteket. Még egyszer köszönök mindent.”

Amota Ervin
presbiter

About Post Author