Futás, fekvőtámasz és élő aukció a norvég ADRÁnál.

A COVID-19 járvány miatti korlátozások ellenére az norvégiai Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (ADRA) az éves adománygyűjtési program során rekordösszeget gyűjtött a fejlődő országok projektjeihez. Az összeg 175 millió Forintnyi Norvég Koronának felel meg.

„Mindannyian csodálkozunk és nagyon örülünk ennek az eredménynek” – mondta Birgit Philipsen, az ADRA Norvégia igazgatója.

A „háztól-házig gyűjtés” Norvégiában nagy hagyományra tekint vissza az ADRA projektek támogatásában. A jelenlegi lezárás miatt az ADRA Norvégia vezetése az éves adománygyűjtési eseményekből származó jövedelem hatalmas csökkenésétől tartott. A finanszírozás csökkenése súlyosan sújtaná a fejlődő országok oktatási projektjeit.

A Hope Channel Norvégiával és az egyház Norvég Uniójával együttműködve, az ADRA vezetése tervet dolgozott ki arra nézve, hogyan inspirálja a gyülekezeteket az egész országban, hogy a háztól házig való gyűjtésen kívül más, alternatív módszereket is találjanak a pénzgyűjtésre. 2020 novemberében, az innovatív adománygyűjtő tevékenységek ösztönzésére, az ADRA Norway és a Hope Channel Norvégia kétórás televíziós műsort tervezett élőben közvetíteni a Mjøndalen Hetednapi Adventista Gyülekezetből.

A közvetítést megelőző hetekben az istentiszteleteket közvetítő gyülekezetek személyre szabott videoklipeket mutattak be, amelyek a tagokat arra bátorították, hogy vegyenek részt az eseményen.

A terv sikeres volt, a gyülekezetek és az egyháztagok alternatív módszereket találtak a pénzszerzésre. Több iskola szervezett szponzorált futásokat, lenyűgöző eredménnyel. A mjøndaleni adventista iskola nagy sikerrel szervezett zsibvásárt. Egyesek a Facebookon használták a születésnapi adománygyűjtést, mások pedig szolgáltatást hirdettek a téli gumiabroncsok autóra történő felszereléséről.

Ole Martin Hofseth, a lillehammeri adventista iskola tanára megígérte, hogy minden egyes felajánlott koronáért egy-egy fekvőtámaszt hajt végre, amelyet adományként átadott az ADRA-nak. Végül 8802 fekvőtámaszt csinált a program alatt.

Az élő közvetítés során jótékonysági aukción körül-belül 7,5 millió Forintnyi összeget gyűjtött projektjeire az ADRA Norvégia.

A cikk forrása: https://www.adventistworld.org/runs-push-ups-and-a-live-auction-raise-record-funds-for-adra-norway