Gyümölcslé-stand a Fidzsi-szigetek turisztikai fővárosának befolyási központja

Fidzsi nyugati részén három gyülekezet olyan dologba kezdett bele, amit soha nem gondoltak volna – bárt nyitottak, de olyat, amely természetes, gyógynövényes gyümölcsleveket árul a nem fertőző betegségek elleni küzdelem érdekében. A Votualevu, a Namaka és a Nadi Hetednapi Adventista gyülekezetek összefogva megnyitották a Bitu Wellness Központot, vagy a „Bitu Bar”-t, amint az közismert az ország idegenforgalmi fővárosa, Nadi szívében.

A nem fertőző betegségek rohamosan növekvő arányával Fidzsi-szigetek egy közegészségügyi válság kellős közepében jár, a megoldás pedig szorosan kapcsolódik az életmód megváltoztatásához. A három gyülekezet vállalta a felelősséget az életmódbeli betegségek elleni küzdelemben, amelyek az ország első számú „gyilkosává” váltak.

„Ez inkább a közösség befolyási központja, ahol az élet minden területéről érkező emberek, akik úgy döntöttek, hogy gondoskodnak a testükről, megtanulhatják, hogyan kell vigyázni az egészségükre, szó szerint Isten templomára” – mondja a Bitu Bar alapítója és a Trans Pacific Union misszió 10 000 lábujj programjának koordinátora, George Kwong.

„Az egészség üzenete révén osztjuk meg Isten szeretetét világi vagy más keresztény felekezetek tagjaiként élő vásárlóinkkal” – folytatja. „Az egészség, a szeretet, az együttérzés üzenetét terjeszti nemcsak hívők, hanem nem hívők számára is.”

A bárban olyan gyógynövényekből származó természetes gyümölcsleveket szolgálnak fel, mint az aranygyökér (helyi néven layalaya), az „ázsiai könnycsepp” (helyi nevén wabousucu), valamint gyümölcsökből és zöldségekből, például kumquatból, sárgarépából vagy zellerből.

„Most orvosok és más szakemberek sorakoznak a bárban, ami pozitív jel, hogy a fidzsi lakosság komolyan gondolja egészségét.”

Kwong úr szerint a válasz a lakosság részéről biztató volt, és most felhívást intéznek egy bejegyzett „egészségklub” bevezetésére, valamint arra, hogy az egészségügyben sikeres emberek nagykövetekké váljanak.

„Ha más gyülekezetek is hasonló bárokat szeretnének szerezni közösségeikben, akkor szívesen lépnek kapcsolatba velünk. Ez nem üzleti vállalkozás, hanem egy kezdeményezés, amelynek célja egy jobb és egészségesebb Fidzsi-szigetek felépítése.” – tette hozzá Kwong úr.

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2021/03/09/juice-bar-a-centre-of-influence-in-fijis-tourist-capital