Farkas Józsefné Marika néni 100 éves

Pár hete meglátogattam az albertirsai gyülekezet egyik tagját, Farkas Józsefné Marika nénit Újlengyelben. Mikor beléptem az ajtón, épp a kályhában ropogó tűzre dobálta a vaskos fahasábokat. Mikor meglátott, nagy örömmel üdvözölt és rögtön hellyel kínált. Szorosan mellém ült, és hogylétem felől érdeklődött. Röviden válaszoltam, majd visszakérdeztem. Lassan, megfontolva és mosolyogva így felelt:

– Hát tudod kedves testvérem, öregszik az ember!

Igen, öregszik az ember. Én is szeretnék ilyen öreg lenni, mint Marika néni, aki 2022. október 29-én töltötte be a 100. életévét. Kétségtelen, hogy hangosan kell hozzá beszélni, de szemében még mindig az a fiatalos láng lobog, ami megtérésekor gyulladt benne.

Marika néni 1922-ben született. A második világháborút követő bizonytalanság idejében találta meg biztos otthonát az adventista egyházban. Marika néni életében is voltak nehéz időszakok, de mindvégig hiteles életet élt. Erről tanúskodik az a tény, hogy nem csak lánya, Kalocsai Jánosné Erzsike, nem csak két unokája, Kalocsai Gábor és Tamás (ez utóbbi név talán ismerősen cseng manapság mindenkinek a DET területén), hanem egyik dédunokája, Kalocsai Luca is Jézus követése mellett döntött.

A 100. születésnapján nemcsak az albertirsai gyülekezetvezető, Dobos Csaba és én, hanem egyházunk unióelnöke, Ócsai Tamás, illetve a Dunamelléki Egyházterület elnöke, Kalocsai Tamás is meglátogatta és fölköszöntötte Marika nénit.

Mindnyájan azt kívántuk Marika néninek, hogy még sokáig gazdagítson bennünket mosolyával, és hogy örökké éljen Isten országában.

Árvai Tamás
a gyülekezet lelkésze