Értékteremtő missziós tábor Baján

„Ahol a menny a földet éri” – ezt a mottót választották a Bajai Értékteremtő Ifjúsági Missziós Tábor megálmodói. Peszt Ráhel a helyi gyülekezet ifjúságvezetője egy szlovákiai missziós táborban vett részt barátnőjével együtt. Az itt szerzett élmények inspirálták a tábor megszervezését, melyet a helyi gyülekezet mellett az Unió Ifjúsági Osztálya, a Dunamelléki Egyházterület és a Találkozás Jézussal Alapítvány is támogatott. A helyiek mellett az ország minden részéről jöttek fiatalok, sőt szlovákiai adventisták is színesítették, segítették a csapatot.

Az augusztus 1-8. között megtartott tábor ötletét a város vezetésével már hónapokkal előbb megosztottuk, akik mindvégig támogatták, segítették az erőfeszítéseinket. Kedvezményesen kaptuk a szállást, és ingyenesen a közterületek mellett a koncertnek helyet adó Kultúrpalota nagytermét is.

A mintegy 40-50 fiatal délelőttönként kétkezi munkával szépítette a várost az önkormányzat kertészete vezetőjének irányítása alatt. Padokat festettek, szemetet gyűjtöttek, letört ágakat szedegettek a Petőfi szigeten és környékén. Délutánonként színes fesztivállal vártuk a város apraját-nagyját a tábor helyszíne előtti területen. A Mozgó lelki- és egészségközpont kitelepülésével egészségexpót tartottunk ételkóstolóval, dietetikusi tanácsadással. A mellette felállított nagysátorban volt gyerek játszóház, korongozás, de olyan szabadtéri programok is voltak, mint az íjászat, fára mászás alpin technikával és sárkányhajózás.

Pénteken a sétáló utcában felállított ADRA sátorban újraélesztési bemutatót és gyakorlási lehetőséget tartott Sitkei Zoltán, amivel az „Élet lehelete programot” népszerűsítettük. Ehhez kapcsolódott az esti jótékonysági koncert, melynek bevételéből félautomata defibrillátort vásárolunk a városnak.

A sok program között volt helye a lelki feltöltődésnek, inspirálódásnak is. Reggel és este a fiatalok tartottak áhítatot, délutánonként meghívott előadók tartottak szemináriumot, melyen Jézus Krisztus személye volt a középpontban. A szombati napot a helyi gyülekezettel együtt töltötték a fiatalok, este pedig tábortűz zárta a programot.

További képek a táborról:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=bajaiadventista&set=a.3066852250307089

A Baja TV híradása a táborról:
https://youtu.be/kOimNMjOnDY?t=456

Híradások a helyi médiában:
https://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/13269-ertekteremto-tabor
https://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/13295-varosszepito-fiatalok?fbclid=IwAR2iz6iNoWXNMmx88984cTQ8g9vkYeDr1JBDfmSOtGts6ST6knB4et2S_w0

Beszélgetés a tábor kapcsán a Gyere, ahogy vagy műsorban:
https://youtu.be/RQblYPmD7wc

Kis István
körzetvezető lelkész