Előadássorozatok a nagykanizsai körzetben

Az idei tavaszon három városban, Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, tartottunk előadás sorozatokat, Régészeti felfedezések bibliai tájakon címmel. Egy kedves régésznő barátunkkal, dr. Gürtler Katalinnal közösen állítottuk össze a programot, 5-6 előadás volt mindegyik helyen. Mindketten bemutattuk az adott bibliai hely jelentőségét, előbb Katalin régészeti, majd utána én teológiai szempontból.

Meglepetésünkre, és persze mi előadók, és az ott élő testvéreink örömére, komoly érdeklődés volt a sorozatok iránt. Nagyon sok információt kaptunk a régészeti felfedezéseknek köszönhetően, amelyek megerősítik, érthetőbbé teszik számunkra a bibliai történeteket. Hálásak vagyunk azért is, mert sikerült komoly kapcsolatokat kialakítani többekkel a résztvevők közül, mindhárom városban.

Kiemelném azt a tapasztalatomat, amikor az utolsó előadás végén odajött hozzám egy fiatal lány, hogy szeretne velem beszélni. Elmondta, hogy Ő a télen hitre jutott, így fogalmazott: megtalált az Isten. Úgy jött a sorozatra, hogy a mamája, aki a könyvtárban ruhatáros, mikor látta, hogy lesz egy bibliás sorozat, vitt neki meghívót. Azt javasolta jöjjön el, itt biztos hall majd többet a Bibliáról és esetleg talál hívő embereket is. A beszélgetésből megtudtam, hogy nincs kapcsolata hívő közösséggel, és a végén felajánlottam, hogy ismerjen meg bennünket. Szombaton már ott volt velünk, megismerkedett a fiataljainkkal, mert most harmadikos gimnazista, és azóta rendszeresen jön hozzánk. Már jött vele a mamája is, és az édesanyját is elhozza egy közös kirándulásra.

Most mind a három gyülekezetben törekszünk arra, hogy olyan programokat szervezzünk, amikre az érdeklődők is elhívhatók. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a testvérek készek erre, nyitottak a kapcsolódásra ezekhez az emberekhez.

Régóta imádkozunk azért, hogy Isten vezesse hozzánk azokat, akiket az Ő Lelke megszólított, hitre indított, a mai Kornéliusokért. Magunkra nézve pedig azért, hogy nekünk pedig segítsen alkalmassá válni a befogadásukra.

Megértettük, hogy a missziónk ezekkel az imákkal kezdődik.

Frend László
a zalai körzet lelkésze

Az előadások megtekinthetők az alábbi Youtube csatornán:
https://www.youtube.com/watch?v=woo9DPEx-Qo&list=PLY6KKZ87jcUB9D8dWxeESSZM6iliLasTW

Egy riport a keszthelyi sorozatról a 14. perctől:
https://tvkeszthely.hu/magazin/szignatura/szignatura-2024-02-29