Albán missziós, nőknek szóló program: közelebb Krisztushoz és közelebb egymáshoz

Új, nőknek szóló bibliatanulmányozási kezdeményezéssel

Május 11-12. között az Albán Misszió Női Szolgálata különleges lelkigyakorlatot szervezett hölgyek számára, akik Albánia minden tájáról érkeztek a festői Berat turistavárosba. A hétvége témája a „Találkozás Jézussal” volt, Karen Holford – a Transzeurópai Divízió (TED) Női, Gyermek és Családi Szolgálatok Osztályának vezetőjének – irányításával.

Holford hétvégi témája arra hívta a jelenlévő nőket, hogy fedezzék fel a Jézussal való újszerű találkozás lehetőségét, merítsenek inspirációt azokból a mélyreható interakciókból, amelyeket Jézus földi szolgálata során láthatunk női követőivel. Ezek a találkozások „elfogadásról, szeretetről, együttérzésről, tiszteletről, vigasztalásról, megbocsátásról és kedvességről tanúskodtak – olyan tulajdonságokról, amelyeket Jézus mindannyiunknak kínál mind a mai napig” – osztotta meg Holford.

Natieli Schäffer, az Albán Misszió Női Szolgálatának vezetője és az esemény szervezője hangsúlyozta a lelki gazdagodásra, a közösségre és a pihenésre alkalmas környezet megteremtésének fontosságát.

Női bibliatanulmányozási projekt
A lelki táplálékon túl a lelkigyakorlat egy új kezdeményezés elindítását is jelentette – a rendezvényen bemutatták a Női Bibliatanulmányozási projektet. Schäffer elmondta, hogy ennek a tanulmányi útmutatónak a célja, hogy támogassa a nők lelki növekedését, elősegítse a közösséget, elmélyítse a hitet, bibliai szemszögből foglalkozzon a releváns kérdésekkel, és képessé tegye az albán nőket arra, hogy vezessenek, tanítsanak, és hozzájáruljanak a gyülekezeti közösség növekedéséhez.

Natieli Schäffer megosztja a Női Bibliatanulmányozási projektet, amelynek célja, hogy az albán nők képessé váljanak arra, hogy tanítással és vezetéssel gyarapítsák a gyülekezetet.

Kössünk és építsünk barátságokat együtt, Krisztusban
A szervezett foglalkozások és beszélgetések mellett időt és teret kaptak a nők arra is, hogy egyszerűen megosszák egymással közös tapasztalataikat. Nisha Abraham például megosztotta érzelmi megéléseit: „A »Találkozások Jézussal« nemcsak a Biblia tanulságait ragadta meg merítve a hűséges női tanítványok és Jézus közötti találkozásokból, hanem lehetőséget adott a jelenlévő hölgyeknek arra is, hogy kapcsolódhassanak egymáshoz is.” A “Találkozások Jézussal” tehát nem csak a Biblia tanulságait fogalmazta meg. Abraham leírta, milyen csodálatos volt együtt megélni a közös pillanatokat, alkotni, énekelni és élvezni a finom ételek ízét. Számára a hétvége tele volt emlékeztetővel, hogy Isten minden egyes lányát egyedülálló és különleges módon szereti. „Imádkozom, hogy még több ilyen lehetőségünk legyen, hogy bátorítsuk egymást az Istennel való még gyakoribb találkozásra”.

A Beratban tartott női lelkigyakorlat nemcsak a lelki kötelékeket erősítette a résztvevők között, hanem arra is ösztönözte őket, hogy mindennapi életükben még gyakrabban keressék az Istennel való találkozást. A közösség és az elmélkedés e pillanatai kétségtelenül maradandó hatást gyakoroltak a jelenlévő nők életére, megerősítve őket lelki és közösségi útjukon.

Test, szellem és lélek ápolása és megfiatalítása a lelkigyakorlaton.

Cikk forrása: https://ted.adventist.org/news/albanian-mission-women-draw-closer-to-christ-and-each-other

Cikk eredeti írója: Sarah Henke