Elnöki üzenet – 2022. 04. 22.

Végre itt a tavasz! Kiléphettünk a kertbe, talán még kirándulni is futotta az időnkből a hosszú hétvégén. Még, ha kicsit csípős is volt a levegő, akkor is melegítette az arcunkat és a szívünket az áprilisi napsugár. Jó feltöltekezni kellemes élményekkel és Isten teremtett világának szépségével az ember teremtette szomorúság és stressz közepette! Nem felejthetjük el a homály és fekete felhők takarásában sem, hogy Istennek, a világmindenség Urának, a világ Világosságának szolgálunk!

Lehet, hogy elfáradtál. Bizonyára eleged van a rossz hírekből. Talán azt érzed, hogy bárcsak ne is kellene foglalkozni sem a vírussal, sem a háború borzalmaival, sem a betegség fájdalmaival, sem a megélhetés gondjaival! Én is ezt várom! Ezért vallom magam adventistának, aki várja Jézus visszajövetelét és a végső ítéletet a gonoszság és minden rombolása felett. Addig is, felveszem a küzdelmet a gonoszság ellen a jót cselekedve, mert Jézus követője vagyok!
„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (Jn 8,12)
Jézus Krisztus tegnap és ma, és mindörökké ugyanaz! Jézus a világ igazi világossága! Jézus Krisztus marad! Jézus nem porlad el, nem omlik össze és nem dől meg. Mert akárhányszor változik is a világ, és akárhányszor változik is a „jó” és a „nemes” meghatározása, Jézus Krisztus személyének ragyogása túlmutat a földi fogalmon. Túléli, amikor befeketítik és üldözik, kibírja még azt is, amikor szégyent hoznak rá követői. Mert valahányszor kezedbe veszed az Evangéliumot, és elkezded olvasni, ki is volt ő, hogyan élt, és hogyan viszonyult másokhoz, nem találsz benne kivetnivalót, még, ha az ellensége vagy is. Sőt, szükségesnek érzed, hogy a szíved mélyén tisztelegj előtte. Mert ő a Szeretet, aki nem múlik el soha, aki fény a sötétben!

Ebben a kegyelmi pillanatban, a tavaszi nap ragyogásában emlékezzünk meg Jézusról, töltsük be a szívünket az ő fényével is! Merítsünk erőt őbelőle!

Csizmadia Róbert
egyházterületi elnök