Egy tiktokos tartalomgyártó nyerte a GAiN videós versenyt

[Fotó: Tor Tjeransen, AME, CC BY 4.0 és Vanesa Pizzuto. Videó: Pedro Torres] Tudjon meg többet Doreen Lohrról itt.
Balról jobbra haladva látható Frida Pascal-Röhken, grafikus, és Doreen Lohr, TikTokos influenszer.

 

„A tudat, hogy értékes vagyok, egy olyan apró csoda, amely képes mindent megváltoztatni” – mondja Doreen Lohr.

A GAiN Europe (https://adventcom.eu), egy adventista tartalomgyártók együttműködését elősegítő, évente megrendezésre kerülő konferencia, igyekszik elérni az influenszereket. A GAiN Europe szervezői a 2017-es megalakulás óta első alkalommal aktívan célozták meg a közösségi médiában tevékenykedő influenszereket és a lelkes érdeklődőket. „Feltétlen létfontosságú, hogy az influenszereket helyezzük a kommunikációs stratégiánk középpontjába, ha relevánsak akarunk maradni. Tanulnunk kell a fiatal tartalomgyártóktól, és teljes szívvel támogatnunk kell őket” – mondta Vanesa Pizzuto, a Transzeurópai Divízió (TED) kommunikációs és médiaigazgató-helyettese.

[A divízió videó beszámolója az eseményről: https://www.youtube.com/watch?v=5jyhEXTD5gk]

„A Kreatív Videók Versenye egy olyan kezdeményezés, amelyet egy csapatként indítottunk el, azért, hogy jobban felismerhessük és támogathassuk a különböző divíziók tartalomkészítőit” – magyarázta Pizzuto. Az ötlet egyszerű: adventista tartalomkészítőket kértek fel arra, hogy készítsenek egy egyedi rövid videót – mely mindössze 30 másodperctől 10 percig terjedő hosszúságú lehetett –, amely a boldogság témáját járja körül keresztény szemszögből. A résztvevőknek ezután közzé kellett tenniük a videót a közösségi média platformjaikon, és el kellett küldeniük az URL-t a zsűrinek. A versenyszabályzat figyelmeztette a résztvevőket, hogy a zsűri „NEM prédikációt keres, hanem kreatív tartalmat”, olyat, amely a nem hívők számára is vonzó, és amely kerüli a „keresztény nyelvezetet és az adventista szakzsargont” egyaránt. A nyeremény egy teljes költségtérítéses utazás a GAiN Europe 2022 rendezvényre, a bukaresti Sheraton Hotelbe, Romániába.

És a nyertes nem más, mint … Doreen Lohr!

A TikTokos (@Chretien.mais.pratique) és drámatanárnő, Doreen Lohr az idei verseny győztese lett. A fiatal és életvidám, jelenleg Svájcban élő influenszer a remény szívből jövő üzenetével nyűgözte le a zsűrit. „A tudat, hogy értékes vagyok, egy olyan apró csoda, amely képes mindent megváltoztatni.” – osztotta meg videójában Lohr.

„Nagyon érdekes időket élünk! A TikTok felhasználók számára a nem professzionális videók megtekintése a norma. Ez egy nagyszerű kiindulópont” – nyilatkozta Lohr, kifejtve miként alkot a platform egy igazi missziós területet. Bárki válhat digitális misszionáriussá, „Nem szakmai ismereteket vagy igazán mély teológiát keresünk” – folytatta Lohr. Az egyik legnépszerűbb videójában Lohr az Istenre való haragról beszél: „Ezt akkor vettem fel, amikor egy találkozóra mentem, és azt mondtam: Isten annyira szeret téged, hogy hagyja, hogy haragudj rá, bár Ő tökéletes, hogy a haragodon keresztül dolgozzon.”. Erre az egyszerű és hiteles megközelítésre van szükség: „Szóval, ha akarod csinálni, hát csak csináld” – fejezte be a gondolatmenetet Lohr.

Larysa Nalchadzhy videója is kiemelt dicséretet kapott. Az ukrán YouTuber arról elmélkedett, vajon mit jelent a háború és a szenvedés ellenére hinni a boldogságban. Vajon a boldogság „hírnév, karrier, státusz, siker vagy pénz”? – tette fel a megrendítő kérdést Nalchadzhy a videójában. Figyelembe véve, hogy a nehéz körülmények hogyan késztetik az embereket arra, hogy újragondolják a prioritásaikat, Nalchadzhy így zárta: „Most már tudom, hogy az igazi boldogság Istennel van”.

Mindkét videó a konferencia során került bemutatásra, és a közönség nagy szeretettel fogadta azokat.

Hogyan tovább?

A Kreatív Videók Versenye 2023-ban tér vissza! +Kibővítjük, hogy ne csak a YouTube, a TikTok és a Facebook influencereit szólítsuk meg, hanem a bloggereket is bevonjuk” – jelentette be Pizzuto a díjátadón. „Ahogy mondani szokták, beszélni fekve is lehet. Nem elég azt mondani, hogy több fiatalt szeretnénk látni a helyi egyházban és a vezetésben, nekünk kell kiköveznünk az utat”.

Írta: David Neal és Vanessa Pizzuto

A cikk forrása: https://ted.adventist.org/news/tiktoker-wins-gains-video-competition