A nagy időpont megihlette a nézőket

Rahel Gungadoo és Olivia Morton.

Szerte a Csendes-óceán déli részén – és azon túl – hetednapi adventisták gyűltek össze október 22-én, hogy egy különleges szombat délutáni „időpontot” ünnepeljenek.

Sokan becsatlakoztak a Nagy Időpontba, amely egy élőben közvetített műsor volt az Avondale Egyetemi Gyülekezetből és a Sunnyside-ból, Ellen White egykori otthonából, az új-dél-walesi Cooranbongból. A műsor visszatekintett az 1844-es Nagy Csalódásra, és arra, hogy az hogyan alakította a Hetednapi Adventista Mozgalmat.

A nézők a Facebook-on és a YouTube-on keresztül Ausztráliából, Új-Zélandról, Pápua Új-Guineából, Fidzsi-szigetekről és a Csendes-óceán déli részéből, valamint számos, a divízión kívüli országból, köztük Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból, a Fülöp-szigetekről, Kanadából sőt Szingapúrból is bekapcsolódtak a műsorba.

Az Avondale Egyetem hallgatói, Rahel Gungadoo és Olivia Morton által vezetett The Great Appointment (A nagy találkozó) magával ragadta az emberek figyelmét, interaktív és változatos volt. A kiemelkedő pillanatok között szerepelt az Avondale Egyetem templomából élőben közvetített örökségdráma, amelyet Hadassah Liebke elsőéves teológushallgató írt. A Kahoot! kvízjátékok nagyon népszerűek voltak, akárcsak a speciálisan az Örökségünk Hősei kártyák bemutatása. Több cserkészcsoport is bekapcsolódott, hogy betetőzze az Adventista Történelem és Örökség iránti tiszteletét.

A nézők értékelték a műsort, és kifejezték, milyen fontos emléket állított ez az esemény az egyház örökségének.

„Ez az előadás annyira inspiráló volt: a fiatalok, akik az úttörőinket alakították, egyszerűen csodálatosak voltak” – szólt hozzá a közvetítéshez Margaret Major a YouTube-on. „Köszönöm minden egyes embernek, aki segített az egész napos rendezvények megszervezésében. Micsoda emlékezetes nap volt!!!”

Braden Oliver is csupa jót fogalmazott meg: „Nagyszerű módja ez annak, hogy visszatekintsünk a történelmünkre, bátorságot merítsünk a jelenünkhöz, és előre tekintsünk a Krisztusban való jövőnkre. Köszönet az egész csapatnak!”

És Daniel Vokurka pedig így nyilatkozott: „Ez egy nagyon jó alkalom volt: Nagyon köszönöm a mai programot. Igazán inspiráló volt, és egyben egy csodálatos tisztelgés is a Hetednapi Adventista Egyház kezdetei előtt.”

A Nagy Időpont a Dél-csendes-óceáni Divízió Örökségvédelmi Osztályának kezdeményezése volt. David Jones, az SPD örökségért felelős osztályvezető pedig elkezdett dolgozni a 2023-as koncepciókon.

Ha lemaradtál a programról, az még mindig megtekinthető az Adventista Média YouTube-csatornáján.
A program során mutatták be az Örökségünk Hősei kártyákat.

Írta: Tracey Bridcutt

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2022/10/27/the-great-appointment-inspires-viewers/