Dél-Amerika – nyolc évesen kezdte, most tizenéves misszionáriusként bibliatanulmányokat vezet és barátokat hoz Jézushoz

Joshua és Leandro éppen a „Hiszek” című tanulmányt olvassák. (A kép forrása: Emelina Ruiz)

 

Joshua szeretné megosztani az üdvösség üzenetét. Barátját, Leandrót szeptember 17-én, szombaton keresztelték meg, és Joshua egy Útkereső (cserkész) sapkát adott neki, hangsúlyozva, hogy mostantól ő is keresi az utat a menny felé.
A 2020-as világjárvány idején egy lelkészházaspár a Zoom segítségével tartott bibliatanulmányokat nem-adventista barátaiknak és rokonaiknak. Ennek példájára a legidősebb fiuk, Joshua úgy döntött, hogy kipróbálja ezt a megközelítést a fiatal barátaival.

Szülei úgy döntöttek, hogy támogatják és felkészítik őt. A Peruban élő Joshua bibliaórákat kezdett tartani, és ennek eredményeként négy barátja úgy döntött, hogy megkeresztelkedik. Így kezdődött az ő evangelizációs kalandja.
Ebben az évben Joshua találkozott Leandróval, aki édesanyjával együtt kezdett el részt venni a gyülekezeti alkalmakon. Joshua azt mondta az édesanyjának, hogy szeretné meghívni Leandrót az otthonába, hogy bibliaórákat tarthasson neki.
Leandro elfogadta a meghívást. Az utolsó „Hiszek” lecke végén Joshua így szólt barátjához: „Befogadod Jézust a szívedbe? Szeretnéd átadni az életedet a keresztség által?” És ő megtette! Joshua elmondta Leandrónak, hogy a neve be van írva az élet könyvébe.

„Boldog vagyok, hogy Joshua már egészen fiatal korától kezdve vágyott arra, hogy prédikáljon, és ahogyan dolgozik leckéről leckére, szenvedélyesen meg is éli azt” – mondja Emelina, Joshua édesanyja.

Joshua nyolcéves korában kezdte el evangelizációs útját. Most, tizenegy évesen már tudja, mi a célja: megmenteni másokat a bűntől és vezetni őket a szolgálatban. Barátját, Leandrót szeptember 17-én, szombaton keresztelték meg, és Joshua egy sapkát ajándékozott neki az Útkereső (cserkész) örsből, hangsúlyozva, hogy barátja mostantól a menny felé törheti az utat.

Írta: Thais Suarez

A cikk forrása: https://adventist.news/news/since-eight-years-old-teen-missionary-leads-bible-studies-and-brings-friends-to-jesus