Diákok kiállítása a mentális egészségre, az empátiára összpontosít

Michelle Hwang, a kaliforniai Riverside-i La Sierra Egyetem utolsó éves képzőművészeti hallgatója egyéni kiállítással koronázza meg egyetemi tanulmányait, amely a mentális egészség nehéz témáját dolgozza fel.

A kiállítás címe „How Are You Feelin’ Today” (“Hogy érzed magad ma?”). A La Sierra Brandstater Galériaában az installációk és a nyomtatott alkotások voltak láthatók, május 22. és 26. között. Hwang kiállítása arra ösztönzi a látogatókat, hogy fontolják meg és lépjenek be a „kényelmetlen, de nagyon is szükséges helyre, ahol lehetőség van a gondolkodásra, a beszélgetésre és a mentális egészség megismerésére” -jegyzi meg művészi nyilatkozatában. „Mindannyian több empátiát mutathatunk, és meghallgathatjuk azokat, akik sérültek.”

„Ez a kiállítás nyolc különböző mentális állapotra és tapasztalatra összpontosít, amelyeket a legtöbbünk az életünk egy bizonyos pontján érzett vagy találkozott vele. Áthidalja a szakadékot azok között, akik nem értik, és azok között, akiket meg kell érteni.”

Egy interjúban Hwang kifejtette a kiállítás témaválasztásának okait, elmondta, hogy reméli, hogy „vigasztalást fog adni azoknak, akiknek fáj, és [tanítják] az embereket erről a témáról. A mentális egészség érzékeny téma és nekem is nagyon személyes, és szeretném megosztani a művészet és a mentális egészség kombinálásának útját mindenkivel” – mondta.

Tim Musso, a galéria igazgatója, művészeti professzor megjegyezte: „A művészet és a dizájn utolsó éves tanulója, Michelle Hwang egy hihetetlen új kiállítást hoz nekünk. A design gondolkodás és a készségek felhasználásával interaktív szobrászati ​​installációkon és dinamikus figyelemfelkeltő plakátokon keresztül foglalkozik a mentális egészség témájával.”

A cikk forrása:
https://www.adventistworld.org/student-exhibit-focuses-on-mental-health-empathy