A nemzetek színpompás felvonulásával zárult a Generál Konferencia

Míg a 2022-es Általános Konferencia ülés rendhagyó volt – hiszen ez volt az első hibrid konferencia az egyházban, ahol személyesen és interneten keresztül is részt vehettek a küldöttek – a zárás hagyományosan zajlott: a nemzetek színpompás felvonulásával.

A Dome Auditorium izgalomtól és boldogságtól volt hangos, a zászlókat büszkén hordozták a résztvevők, akik közül sokan hazájuk hagyományos öltözetében vonultak színpadra.

„Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, de én izgatottan néztem, ahogyan a különböző országok nevei és lobogói sorra kerülnek. Milyen csodálatos világméretű adventista családhoz tartozunk” -mondta Ted Wilson, a generál konferencia elnöke.

„Küldetésünk az, hogy az evangéliumot minden nemzethez, törzshöz, nyelvhez és néphez elvigyük ezen a világon.”

„Testvéreim, komolyan imádkoznunk kell a Szentlélekért, a késői esőért, amikor Isten munkája futótűzként terjed majd! Hamarosan, igen, Jézus eljön. Ezért nektek és nekem be kell kapcsolódnunk Isten nagy küldetésébe.”

Geoffrey Mbwana, GC alelnök megköszönte az ülést szervező csapat odaadását és kemény munkáját.
„A GK megszervezése egy összetett művelet, amelynek számos része gondos koordinációt és tervezést igényel. Ez a sok éves gondos előkészítés eredménye, a logisztika alapos áttekintéséé, beleértve a jó vezetésre való komoly összpontosítást, hogy egy olyan sikeres ülés kerekedhessen belőle, mint a mostani.” Az ülés záróimájaként az elköteleződésüket erősítették meg a jelenlévők, amelyet az „Áldott reménység” himnusz követett.

„Milyen csodálatos reményünk van, reményünk Urunk eljövetelében” – fejezte be Wilson lelkész. – „Jézus jön! Milyen kiváltság volt, hogy együtt voltunk St. Louisban. Isten kegyelmével ma este elmegyünk innen, elmegyünk a világba, hogy ezt az üzenetet mindenkinek eljuttassuk.”

A cikk forrása:
https://record.adventistchurch.com/2022/06/16/colourful-parade-of-nations-concludes-general-conference-session