Challenge tábor 2022 – Ráckeve

Idén ötödik alkalommal rendeztük meg a ráckevei gyülekezetben a Challenge tábort (korábban angol tábor). Az előző évektől eltérően most kisebb létszámban voltak táborozóink, azonban úgy gondolom, hogy Istenünk áldásai gazdagon áradtak ránk. 10 főnél több külsős fiatalunk volt, ami körülbelül a táborozók egyharmadát tette ki.

A hét tematikája az ókori birodalmak voltak, melyek alapjául a bibliai feljegyzéseket vettük (Egyiptom, Asszíria, Babilon, Médó-Perzsia, Görögország és a Római Birodalom). A reggeleket mélybenézővel indítottuk, itt a fiatalok lelkileg is feltöltődhettek és tanulhattak. A hét két napján állomásos játékokat játszottak, melyek során minden állomáson egy-egy birodalmat ismerhettek meg, kinagyítva egy-egy jellegzetességet.

Volt egy kirándulós napunk is, amikor Fehérvárcsurgóra utaztunk. A település vadasparkjának területén voltak állomásos játékaink, melyek során szükség volt kitartásra, kreativitásra és sok jókedvre. A csurgói gyülekezet nagyon segítőkészen felajánlotta, hogy nagyszerű ebédet főz a nagy csapatnak. Hálásan köszönjük!

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is volt egy „városért nap”, mely során egész délelőtt a piacon árultak palacsintát és kókuszgolyót a gyerekek, majd a befolyó összeget pénteken az alpolgármesternek nyújtottuk át, hogy továbbítsa Ráckeve ukrajnai testvértelepülésének egyik általános iskolájába. Így 200.000.- Ft-ot adhattunk át nagy örömmel a város vezetésének erre a célra. Nagy sikerű szabadulószobánk a tábor ideje alatt kezdte meg pályafutását a gyülekezet épületében, a következő tanévben folyamatos nyitvatartással várjuk majd az érdeklődőket.

A palacsinta árusítással párhuzamosan egy gyermekeit egyedül nevelő asszony házánál segítettek az erős fiúk, ahol a nappalit pakolták ki, majd a parkettát szedték fel és teljesen előkészítették a terepet a lakásfelújításhoz.

Az egyik délután folyamán, Grabarits Ági segítségével a fiatalok betekinthettek a régészet világába, kézbe is foghatták a különböző replikákat, és láthatták, hogy a Biblia szava valóság, Isten szava örökkévaló.

A hét lezárása és gyümölcse a péntek délutáni „mini előadássorozatban” csúcsosodott ki, ahol minden csapat egy-egy birodalomról adott elő egy színdarabot, ezzel is prezentálva annak különlegességeit, hangulatát és egy-egy történetét.
Istenünk kegyelméből idén is voltak külföldi önkénteseink, akik Angliából, Olaszországból és Lettországból érkeztek hozzánk. Az ő segítségükkel az angol nyelv is része volt a tábornak, hiszen a fiatalok velük együtt gyakorolhattak.

Sok ötletet, kétkezi és anyagi segítséget is kaptunk, bár Sátán támadott bennünket, Isten kegyelmes volt hozzánk, és a kimenekedő utat minden esetben megadta.

A tábor végeztével célunk, hogy a következő hónapokban is aktív kapcsolattartók legyünk mindazokkal, akiket Isten elhozott közénk, akiknek az életében valamilyen módon mi is szerepet kaptunk.

Gyurkó Virág

About Post Author