Kincskereső Szünidei Bibliatábor – Hédervár

Július 18 és 23 között újra megszervezésre került a már hagyományosnak mondható Kincskereső Szünidei Bibliatábor Héderváron. A Győri Hetednapi Adventista Gyülekezet önkéntesei által lebonyolított táborban 30 általános iskolás gyermek ismerkedhetett meg jobban a Biblia történeteivel, melynek helyszínét a Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Timaffy László Tagiskolája biztosította.

A tábor napjait a korábbi években már megszokott és várt reggeli tornával, majd tízóraival kezdtük. A délelőtti órákban együtt kerestünk kérdést korunk erkölcsi kérdéseire, — olyanokra, hogy mikor szabad mobiltelefonozni, és hogy ki köszön először egy találkozás alkalmával, — valamint ekkor ismerkedhetett meg minden résztvevő gyermek Pál apostol életének fontosabb állomásaival, a damaszkuszi úton történt megtérésétől kezdve egészen a Málta szigetéhez közeli hajótöréséig.

A történetek színdarabok segítségével elevenedtek meg az izgatott közönség előtt, majd csoportokban beszélgettünk és oldottunk meg a témához kapcsolódó játékos feladatokat. Ebéd után változatos programokon keresztül tekinthettünk a határainkon túlra — úgy, szó szerinti, mint átvitt értelemben. Kipróbáltuk, milyen szalmából fonni, hallhattunk előadást Mozambikról, majd sárkányhajóban tanulhattunk a csapatmunkáról.

A csapatok aztán csütörtökön újra együtt dolgozhattak: kreatív akadálypályán mérhették össze a tudásukat és ügyességüket. Pénteken Tatára és környékére utaztunk, az agostyáni ökofaluban megismerkedtünk az ornitológiával és a madárgyűrűzéssel, a tatai várban pedig lovagi tornán vehettünk részt.

A szombat délutáni táborzáró alkalomra a szülők is szívesen érkeztek, hiszen ekkor kivételesen nem az önkéntesek, hanem a gyermekek adták elő a héten megismert színdarabokat.

Az áldásos hét végeztével egy dologban mindenki egyetértett: a jövő évi Kincskereső Szünidei Bibliatáborra is mindenképpen el kell majd jönni!

Ömböli Krisztián
lelkész

About Post Author