Az ukrajnai adventisták 55 keresztséget ünnepeltek

Az ukrajnai adventista egyházat örömmel töltötte el, hogy több mint 50 ember adta át a szívét Jézusnak. A keresztségi istentiszteletre 2022. december 11-én került sor Dnyiproban, ahol a dnyipropetrovszki, zaporizzsjai és donyecki régiók adventista gyülekezeteinek képviselői vettek részt, beleértve az ukrajnai front menti településekről érkezetteket is.

Különböző korú emberek, köztük a megszállt területekről érkezett menekültek is csatlakoztak aznap a gyülekezethez. Az egyik megkeresztelt személy 70. születésnapján kötött szövetséget az Úrral.

Az istentiszteleten részt vett a dnyipro-i közösségek összes lelkésze, valamint vendégek a régió más gyülekezeteiből. Zenei szolgálatok hangzottak el, közösen imádkoztak, miután a megkereszteltek megvallották hitüket.

Az istentiszteleten részt vett az Adventus nevű ifjúsági kórus is, amely a közelmúltban kezdte újra a próbákat a katonai műveletek miatti hosszú szünet után.

A keresztség szertartását Olekszij Korobka végezte, az áldás szavait pedig Lev Vertilo, a Kelet-Dnyipro régió adventista egyházának vezetője mondta.

Az eredeti cikk írója: ANDRII TSYBAKOV

Cikk forrása: https://adventist.news/news/baptism-ceremony-in-dnipro-55-people-joined-the-church