Az Egyházfő látogatása

A fővárosban töltött néhány napot. Nem ez volt az első eset, de most más volt, mint korábban. Bevonulása méltóságához képest szokatlanul szerényre sikeredett, de ennek is üzenet értéke volt. Sokan úgy várták, mint a Messiást. Voltak, akik rá sem hederítettek, míg mások kifejezetten negatív, gyűlölködő lelkülettel készültek a jövetelére. Rendkívül sűrű volt most is a programja: üdvözölte az ünneplő tömeget, tett egy gyors templomi látogatást, találkozott egyházi méltóságokkal, de voltak különösen megható pillanatok is. Ilyen volt, amikor beteg, elesett emberekkel találkozott, gyermekeket áldott meg, vagy a bizalmasaival folytatott meghitt beszélgetéseket. Bár nem mindenki azt kapta, amire számított, de összességében eredményes volt a látogatás, hiszen sok és sokféle emberhez eljutottak üzenetei. Azon kívül, hogy a templomban meglehetősen elragadtatta magát, olyan globális, örök érvényű üzeneteket fogalmazott meg, hogy tegyünk sok jót, szolgáljunk, szeressük Istent és egymást, hagyjunk fel a képmutató, álvallásos viselkedéssel. A háborúkkal kapcsolatban arra bátorított mindenkit, hogy a nehézségek, megpróbáltatások békével fognak zárulni, ami elsősorban neki, mint Egyházfőnek köszönhető.

Látogatása végén utalt a következő eljövetelére is, ami már korántsem ilyen szerény lesz. Végre megmutatja igazi hatalmát, gazdagságát, dicsőségét, és nem lokális lesz, hanem globális. Senki sem fog lemaradni róla. A közelgő útjával kapcsolatban kiemelte, hogy figyeljünk az Őt meghamisító csalókra, nehogy megtévesszenek bárkit is. „Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus vagy amott – ne higgyétek el! Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak majd, nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy így megtévesszék, ha lehet, a választottakat is. Íme, előre megmondtam nektek. Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van – ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban van – ne higgyétek el! Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is.” (Máté 24,23-27)

„Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia. Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten.” (1Thess 2,3-4)

Az Egyházfő említett látogatásával kapcsolatban további részletes beszámolót olvashattok többek között: Máté evangéliuma 21. fejezetétől kezdődően, ill. a 2. Thessalonikai levél 2. fejezetében. Aki szeretne személyes, szívélyes üdvözlésében részesülni, mielőbb vegye fel, és tartsa meg mindvégig Vele a jó kapcsolatot. Mások közbenjárására, vagy protekcióra, esetleg érdemszerző dolgokra nincs lehetőség.

Kis István
körzeti lelkész, DET Sajtó Osztály vezető