Alacsony jövedelműek ingyenes orvosi és fogászati ellátást kaptak

Az egészség gondozása elengedhetetlen az erőnlét megőrzéséhez és a külső megjelenés jobbá tételéhez. A minőségi orvosi szolgáltatáshoz azonban nem mindenki fér hozzá. Ezt az igényt tudomásul véve az Instituto Água Viva az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvánnyal (ADRA) együttműködve egy kis orvosi központot hozott létre fogászati, klinikai, pszichológiai és pszichiátriai ellátással, mindezt ingyen az alacsony jövedelmű emberek számára.

A konzultációkat június 3-6-ig kínálták Juazeiróban, Bahiában. A klinikán napi tíz beteget láttak el, hogy kiküszöböljék a COVID-19 fertőzéseket. A Residencial Itaberaba közösség nyerte el a megbízást a szolgálatok ellátására, a helybeliek örömmel fogadták őket. “Nagyon nehéz és időigényes ezt a szolgáltatást igénybe venni az SUS-on keresztül, és örülünk annak a támogatásnak, amelyet Önök nekem és a közösségnek nyújtanak” – mondta Genilson Gomes, a programban résztvevő helyi lakos.

A hozzáférhetőbb fogorvosi ellátás hiánya miatt a fogszuvasodás és egyéb szájüregi problémák egyre nagyobb mértéket öltenek a rászoruló közösségekben. „Mivel ezek az emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy jó fogorvost keressenek, számos eljárásnak kell alávetni őket. A helyzet olyan súlyos, hogy a leggyakoribb esetek a foghúzások” – mondta Bruna Silva Malta fogszabályozó szakorvos és önkéntes.

A cikk forrása: https://adventist.news/news/low-income-people-get-free-dental-and-medical-care