Az adventista úttörőkről szóló új film, a “Reménykedők” (The Hopeful) bemutatója

A film a Hope Studios (Reménység Stúdió) premierfilmje, amely a Hope Channel International stúdióban készült.

Áprilisban kerül a mozikba egy új adventista film The Hopeful címmel, amely a Hetednapi Adventista Egyház eredetének történetét meséli el William Millertől John N. Andrewsig és gyermekeiig. A filmet április 17-én és 18-án játsszák az Egyesült Államok mozijaiban.

John N. Andrews volt az első misszionárius, akit az adventista egyház az Egyesült Államokon kívülre küldött. A Kyle Portbury által rendezett film középpontjában az özvegy Andrews áll, aki gyermekeivel Svájcba utazik. A filmben gyermekeinek mesél különböző történetekről, amelyek megelevenednek a vásznon. Mesél az adventi mozgalom kezdeteiről és az abban szereplő úttörőkről. Ahogy a film visszautazik az időben, a nézőket egy érzelmi utazásra invitálja az egyházi úttörők fájdalmáról, csalódásairól, örömeiről és reményeiről, valamint arról, hogy a mozgalom fejlődése hogyan juttatta el az Andrews családot tengerentúli kiküldetésükre.

A készítők leírása a filmről így szól:

William Miller hite romokban hever. Miután csodával határos módon túlél egy heves csatát az 1812-es háborúban, Miller megkérdőjelezi, hogy Isten miért kímélte meg őt. Bölcsesség utáni kutatása egy megdöbbentő próféciához vezet – a világnak vége lesz. A Reménykedő egy olyan ember történeteként bontakozik ki, akit megterhel Krisztus visszatérésének tudata. Miller üzenete egyeseknél visszhangra talál – még akkor is, ha mások megvetik. Amikor egy Ellen Harmon nevű fiatal nő meghallgatja az egyik prédikációját, megváltozik. És az ő tanúságtételén keresztül az üzenet kezd hatni. Prédikációja túlnő a prófécián, és egy holisztikusabb látásmóddá fejlődik arról, hogyan kellene a keresztényeknek élniük és Istent imádniuk. Egy új globális hitmozgalom – a Hetednapi Adventista Egyház – magvait látjuk kivirágozni. A reménykedők egy olyan közösség igaz története, amelynek élete átalakult, amikor megtanulták, mit jelent igazán várni Jézusra. Ez a 19. századi New Englandben játszódó, elsöprő erejű dráma minden korosztályú közönséget meghív arra, hogy elképzelje, hogyan változtathatja meg ez a remény a világot.

A Hope Studios producerei azért alkották meg A reménykedők című filmet, hogy 2023 májusában a film a floridai Orlandóban megrendezett Nemzetközi Keresztény Filmfesztivál (ICFF) főszereplőjeként kerüljön reflektorfénybe. A Marty Jean-Louis hetednapi adventista filmrendező által alapított ICFF mára a világ legnagyobb keresztény filmfesztiváljává nőtte ki magát, és több mint 20 000 nemzetközi előfizetővel büszkélkedhet. Bár a fesztiválon általában több egyidejű vetítést tartanak, a Reménykedők egyedülálló státuszt vívott ki magának, hiszen ez volt az egyedüli csütörtök esti vetítés, és ez vonzotta a legnagyobb közönséget. A különböző keresztény felekezeteket képviselő résztvevők dicsérték a film operatőri munkáját és történetmesélését, és sokan úgy nyilatkoztak, hogy a film a hetednapi adventizmus és annak történelmének megismertetésére szolgált számukra.

A film bemutatása rávilágított arra, hogy a film az evangelizálás és az igehirdetés hatékony eszközeként szolgálhat – mondták a készítők -, és a film az Észak-Amerikai Divízió hivatalos jóváhagyásában csúcsosodott ki a 2023 októberében tartandó évzáró ülésen.

Előzetes: The Hopeful | Official Movie Trailer | In Theaters April 17-18 Nationwide

A film 1 óra 30 perces, és a Hope Studios készítette, amely a Hetednapi Adventisták Generál Konferenciájának székhelyén, a Hope Channel International épületében található. A Hope Studios forrásokat biztosított a film népszerűsítéséhez.

A cikk forrása: https://adventistreview.org/news/new-film-the-hopeful-about-adventist-pioneers-debuts-in-theaters/