Adventista nyugdíjasok anyagi forrásokat gyűjtenek a halálos bombarobbantás után

A COVID-19 korlátozások miatti egyéves szünet után, az ausztráliai nyugdíjasok számára rendezett éves hetednapi adventista tábor idén, mely 2021. május 7–15-én ismét megrendezésre került, a résztvevők több mint 21 000 ausztrál dollárt (körülbelül 4,5 millió forintot) gyűjtöttek a Salamon-szigeteken, Honiarában május 9-én történt robbantás áldozatai számára.

Több mint 470 ember gyűlt össze az új-dél-wales-i Stuarts Point Konferencia Központban az eseményen. Köztük voltak lelkészek és misszionáriusok, akik személyesen dolgoztak a Salamon-szigetek azon pontján, ahol a robbanás történt. „Az egész tábor a projekt mögött állt. Nagyon lelkesen támogatták.” – mondta egy résztvevő, Ray Eaton.

Az elhunyt fiatal férfiak a Topaz Ifjúsági Társasághoz tartoztak, amely a Kukum Fiatal Felnőtt Ifjúsági Szolgálat része. A 29 éves Raziv Hilly, a Kukum adventista gyülekezet ifjúságvezetője belehalt sérüléseibe, miután május 9-én kórházba szállították. Napokkal később a súlyos állapotban lévő Kaukui Noda lett a bombarobbanás második áldozata. Noda temetésére május 18-án került sor, és a Hope Channel csatornán élőben közvetítették – adta hírül a Solomon Star News.

A robbanás pillanatában a fiatal adventista vezetők éppen azért főztek, hogy pénzt gyűjtsenek az egyház cserkész klubja számára, ugyanazon klub számára, melynek a Szürke Nomádok – ahogyan Ausztráliában a vándornyugdíjasokat ismerik – az eset bekövetkezése előtt szándékoztak pénzeszközöket gyűjteni.

Az Adventista Szürke Nomádok táborában gyűjtött pénzt egyenlő arányban osztották fel az elhunyt áldozatok családjainak, valamint a cserkész klubnak.

A cikk forrása:
https://www.adventistreview.org/church-news/story16387-adventist-retirees-raise-funds-after-deadly-bomb-blast