Önkéntesek fellépése a gyermekekkel szembeni visszaélések elleni küzdelemben

Körülbelül 30 önkéntes szervezett bemutatót és figyelemfelkeltő megmozdulást annak érdekében, hogy a gyermekek és serdülők szexuális bántalmazására hívják fel a járókelők figyelmét. Az akcióra május 15-én, az Espírito Santo-i Ecoporangában került sor. A Hetednapi Adventista Egyház ifjúságának (IASD) kezdeményezésére az Városi Vásáron került sor, a Szociális Segélyek Városi Titkárságával együttműködve.

Május 14-én, pénteken az önkormányzat nyilvántartásba vette egy megerőszakolt és bántalmazott hatéves gyermek esetét, ami még inkább szükségessé tette a csoport kezdeményezését. A fiatalok transzparenseket hordoztak, hogy hangsúlyozzák az esetek jelentésének fontosságát. Az Avenida Milton Mottán tartották megmozdulásukat, hogy felhívják az úton haladó autóvezetők figyelmét.

„Szomorú egybeesés volt itt, a városban. Minden készen állt a programmal kapcsolatban, amikor péntek este egy hatéves gyermek bántalmazásának esetére derült fény, aki végül meghalt. Így a szombat reggeli akciónak még nagyobb hatása volt.” – magyarázta Dayane Almeida, a projekt egyik alkotója.

Az elhaladó emberek fényképeken és videókon is rögzítették a megmozdulást. Mások gratuláltak a csoportnak a kezdeményezésért. Május 18-án, kedden, Brazília hivatalos naptárában szerepelt a gyermekek és serdülők erőszakos és szexuális kizsákmányolása elleni küzdelem nemzeti napja. Májusban pedig számtalan akciót hajtanak végre a téma felszínre hozása céljából.

A cikk forrása:
https://adventist.news/news/volunteers-carry-out-an-action-to-combat-violence-against-and-sexual-abuse-of-children