50. házassági évforduló a Terézvárosi gyülekezetben

Július 16-án szemtanúi lehettünk annak, hogy mit jelent Isten munkája gyülekezetünk két oszlopos tagja és hűséges szolgálója életében. Fekete István és felesége, Fekete Istvánné Marika eljöttek, hogy 50 év házasság után megerősítsék szövetségüket Istennel és egymással. Pityu és Csöpi, ahogy a legtöbben ismerjük őket, már a kezdetektől kéz a kézben szolgáltak itt és az ország számos pontján. Jelenleg is aktívan részt vesznek a gyülekezet életében. Pityu bácsi, mint egyházunk nyugalmazott lelkésze, a zenei szolgálataival, tanításaival, önzetlen segítségével, Marika néni pedig a pénztári osztály hűséges segítőjeként. Két gyermekük, Anett és István szintén a zenekar- illetve énekkar tagja.

Az az Isten, Aki akkor Ádámnak és Évának megrendezte a világegyetem első menyegzőjét, a ma élő Ádámokat és Évákat is szeretné boldogsággal megajándékozni. Aki ezt elfogadja és hisz benne maradéktalanul, az csodálatos dolgokat fog átélni az életében – hangzottak az igei gondolatok Vízvári Aladár presbiter testvértől.

A rendhagyó istentiszteletet vers, zene és énekszámok tették még ünnepélyesebbé. Pityu bácsi vezetésével egy kisebb zenekar szolgált, valamint a Terézvárosi Gyülekezet férfikara, vegyeskara, és az Új Advent Kórustársaság.

A szövetség megerősítése után, áldáskérő imával, énekkel és közös ebéddel zárult a különleges szombat délelőtti istentisztelet.

Kívánjuk, hogy Isten áldja meg gazdagon a további életüket, hűségükkel és szolgálatukkal példát mutatva mindannyiunknak, hogy Isten kegyelméből örököstársak legyünk az Ő országában.

Orbánné Kuhárcsik Szilvia

About Post Author