Vegetáriánus főzőklub Pécsett

2015. február 24-én indítottuk el a Pécsi Gyülekezetben a Vegetáriánus Főzőklubot, amit a nyári szünetektől eltekintve folyamatosan tartunk. Az induláskor attól féltünk, hogy lesz-e érdeklődő, jönnek-e vendégek, hiszen a gyülekezetünk a város szélén van. Lesznek-e olyanok, akik időt és fáradságot nem kímélve kiutaznak a város szélére? Nagyon hamar elérte a klubot látogató vendégek létszáma 25-30 főt. Volt, amikor a klubot szervező és vezető Kraszkóné Dénes Zsuzsa attól félt, hogy kicsi lesz a hely, kevés lesz a szék.

Klubfoglalkozásaink egy-egy rövid előadással kezdődnek, ami ebben az utolsó évadban az egészség 8 alapeleméről szólt. Ezeket Dénes Tamás tartotta. A jelenlévők szívesen kapcsolódnak be az előadásokba is, de gyakran hoznak a maguk készítette egészséges ételekből kóstolót.

Nagy előszeretettel tanulmányozzuk a népek/nemzetek konyháit és a lelkes kis csapatnak köszönhetően meg is kóstolhatjuk a finomabbnál finomabb egészséges ételeket. Évadzáró alkalmunkon május 29-én a brit konyhák vegetáriánus ízeivel ismerkedhettünk meg.

 A vendégek számára minden alkalommal lehetőséget adunk, hogy régebbi Boldog Életfolyóiratokat elvigyenek olvasásra, amivel szívesen élnek.

A klubalkalmak az ételek kóstolásával fejeződnek be, amikor nagyon jó lehetőség van beszélgetésekre, ismerkedésekre és mára már barátságok alakultak ki.

A pécsi Vegetáriánus Főzőklubon is megtapasztaltuk, hogy „a közös étkezés barátokká tesz”!

Eddig tanult, tesztelt ételek receptjei, fotói megtalálhatók a gyülekezetünk weblapján: oldalon a “Főzőklub” menüpont alatt.

Ömböli Gyula