Tavaszi hírek Pesterzsébetről

Március 7-én immár hagyományosan gyülekezetünk férfi testvérei köszöntötték az utcabeli hölgyeket, ismerősöket, a Biblia kör tagjait a nőnap alkalmából. Az egy – egy szál virág mindenkinek nagyon jól esett, hiszen ezzel szeretetünket, megbecsülésünket fejeztük ki feléjük. A virág mellé egy-egy könyvjelzőt, kártyát is kaptak, melyen Egyházunk neve szerepel és így nem megy feledésbe, hogy az adventisták gondoltak rájuk.

Horváth Péter bemutatja Hasznos-Székely LiliánátMárcius utolsó szombatján közös, nagy  örömünk volt. Hasznos-Székely Liliána baba bemutatójára gyülekeztünk. Testvéreinkkel, vendégeinkkel megtelt a gyülekezet és mindannyiunk szíve megtelt örömmel, mert nagyon nagy áldás gyülekezetünknek, hogy   baba gőgicsélés töri meg a csendet időnként. Nagyon régen hallott ilyet a gyülekezet, hiszen több évtizedre visszaemlékezve sem volt a gyülekezetnek „saját kisbabája „

hiszen testvéreink gyermekáldását a gyülekezet sajátjának vallja, vállalja,  szereti, támogatja amennyire tudja. Liliána nagyon szép és aranyos baba, nem zaklatja feleslegesen a közösséget, csak időnként elmondja az ő nyelvén a hozzászólását, amit örömmel veszünk.

Gyülekezetünk alkalmi kórusa hetekkel a bemutató előtt szorgalmasan gyakorolt és szép énekkel szolgált, azon kívül volt vers, zene és más ének szolgálatok is.

Az Igét Horváth Péter a  DET  kincstárnoka nyitotta meg számunkra. Máté evangéliuma

1 fejezet 18-25-ig tartó rész alapján, arról szólva, hogy József, aki igaz ember volt nagyon nagy áldozatot hozott a születendő Jézussal kapcsolatban. Hiszen emberi gondolkodással nagyon is bizonytalan, homályos és kritikus volt Mária helyzete, aki Józseffel járt jegyben és házasságkötésük előtt kiderült, hogy gyermeket vár. Nem mindeni hitte el, hogy valóban a Szent Lélek közreműködésének eredményeképpen történt ez az esemény. József azonban örömmel vállalta ezt az áldozatot és a földi apaságot Jézus gyermekkorára.  Ez a tanulság a mai apák részére is, hogy vállalják örömmel a gyermek áldással kapcsolatos – időnként hátrányos – helyzeteket is, oltalmazva, védve, segítve a család többi tagjait.

Az ünnepi alkalmat közös ebéddel zártuk és azzal a gondolattal, hogy mindenben segítjük a szülőket, hogy Liliána  felnőve  tagja legyen a közösségnek, folytatva szülei közösségi életét.

Liliána egy nagyon szép Bibliát kapott ajándékba a gyülekezettől, melyet ugyan még nem tud olvasni, de ez lehet élete első olvasmánya, ha már megismeri a betűket.

Május 9-én közös körzeti napunk volt a Csepeli gyülekezettel, ahol az Adventi Rézfúvós zenekar szolgált egész nap. Az alkalmon nemcsak gyülekezetünk tagjai, hanem barátaink, a Biblia kör tagjai is  részt vettek. Erről részletes tudósítást a csepeli gyülekezet írt.

Karancsi Ilona