Ráckevén ilyen még nem volt

Október a hálaadás hónapja. Ekkor a legtöbb gyülekezetben feldíszítik az asztalt, és hálát mondunk az egész évben kapott áldásért. Ez történt 2015. október 17-én a Ráckevei Gyülekezetben is. 

A hét folyamán bonyolított körtelefonok eredményeként mindenki hozzá tudott járulni valamivel a szombat szépségéhez. Volt, aki kertje terményeiből tudott még hozni, vagy ha az már elfogyott, hasonlót vásárolt a piacon, volt, aki kenyeret sütött, zöldséget, gyümölcsöt tett az asztalra. A mű még pénteken délután elkészült – és gyönyörű lett.

Ráckevén ilyen még nem voltSzombaton a testvérek ragyogó arccal tekintettek a feldíszített asztalra és ünnepélyes, hálaadó lelkület és hangulat uralta az egész napot. Kicsiktől nagyokig sokan szolgáltak versekkel, zenével, zsoltárokkal, énekekkel. Az Igéből a 12 év óta beteg asszony hálájáról hallhattunk. „Leányom” – soha, senkinek nem mondta ezt Jézus. Milyen megható lehetett ez a szó a számkivetett, beteg asszonynak. Jézus mindannyiunkat megszólított ezen a napon. Hálánkat és köszönetünket egy felajánló imában fejeztük ki a mi gondoskodó, Mennyei Atyánknak.

Gyürüs Istvánné