Nyári gyerekfoglalkozások Baján

A gyerekek nyári foglalkoztatása, felügyelete nem egyszerű feladat. Ebben a kihívásban egyre több gyülekezet lát lehetőséget, és gyülekezeti napközis táborokat szervez, ahol a bibliai elvek, történetek mellett játszanak, kézműveskednek, közösségben vannak. A Bajai Gyülekezetben két nyugdíjas testvérnő vetette fel, hogy legyen nyári napközis tábor a gyülekezetben lévő gyerekek és barátaik részére. Eszti néni főzni tanítja a gyerekeket, Márti néni pedig festő, és beszédművelő foglalkozásokat tart. Mindeközben a férfiak a gyerekekkel együtt építik a gyermekbarát udvar különböző elemeit.
Márti néni így számolt be a programról:

„Az első gondolatot az adta, hogy kéne valami nyári lehetőséget biztosítani gyerekeink számára a gyülekezeti házban, amikor Eszter tavaly elindított egy főző- és varrókört. A második impulzus pedig, amikor meghallottam, hogy egy anyuka azt mondta, nincs hova tennem a gyerekeket, mert dolgozunk, és nem akarnám, hogy egész nap a számítógép előtt üljenek.
Miután évek óta működik egy festőkör a gyülekezetben, úgy gondoltam, hogy legyen egy festőtábor is, egy picit másként, az udvarunk falára fogunk festeni. A beszédfejlesztés is ráfér az ifjúságra, így az is része lett a programnak. Meghirdettük, és támogatókat kértünk, hogy ki mivel tudna segíteni. Örömünkre sokaknak tetszett a felvetésünk, így hát belevágtunk.
A program kéthetes, a két fő téma napi váltásban van, bibliai foglalkozás, kiegészítő tevékenységekkel (varrás, beszédfejlesztés). A célunk, hogy értelmes, ugyanakkor örömteli legyen ez az együttlét. Törekszünk a természetességre, rugalmasan változtatunk, ha arra van szükség. Reggel 8-tól délután 4-ig vagyunk együtt. A fő program délelőtt van, délután segítőkkel bővül a kör.
Pár nap után azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek jól érzik magukat; miután a korosztály vegyes, a nagyobbak többet vállalnak, a kicsit többet játszanak. De a játék, a mozgás természetesen illeszkedik a tervezetbe.”

További képek a gyülekezet Facebook oldalán: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2169931863332470.1073741844.1949584488700543&type=1&l=00d9541116

és weboldalán: http://baja.adventista.hu/nyari-napkozis-tabor-2018-augusztus/

(KI)