Mozgó Missziós kitelepülés Kerepesen

Június 8-án Kerepesen voltunk az utánfutóval a Kistarcsai gyülekezetnél, a Libbentő családi napon, amelyet a helyi művelődési ház szervezett. A felkészülés sok kihívást tartogatott. A gyülekezet túlterheltsége miatt nehezen haladt az előkészület, de a kitelepülésre már szárnyakat kaptak. Közel 20 önkéntes munkálkodott az utánfutóban és azon kívül, keresve a kapcsolatfelvétel és -építés lehetőségeit az egyre sokasodó tömegben. A rendezvény kezdetén a szállingózó vendégek között volt lehetőségünk arra, hogy a szomszéd árusokkal beszélgessünk, segítsünk nekik. Sokakat bevonzott az utánfutó, jöttek, hogy belülről is megcsodálják, és közben az egészségi állapotukról is valami képet kapjanak. A délután folyamán egészségügyi szűrésekkel, dietetikai tanácsadással, ételkóstolóval és gyerekfoglalkozásokkal szolgáltak a testvérek az odalátogatóknak.

A művelődési ház vezetőjével kialakult kapcsolat külön tapasztalat volt. Az előkészületek során, sokat beszélgettünk, leveleztünk a szervezéssel kapcsolatban, nagyon örült, hogy kitelepülünk. Az esemény végén, amikor már csak mi pakoltunk, ott volt ő is és folyamatosan köszönetét fejezte ki részvételünkért. Hívő ember ő is, családja is. Lelkész az apukája és a testvére is. Az ajándékkönyveket, amiket kapott, megígérte, hogy olvasás után továbbadja testvérének és apukájának. A meglepetés pedig, hogy a kitelepülésünk költségét átvállalta a gyülekezettől.

Sokat kaptunk ismét az emberek közötti munkánk során, és reméljük, hogy ők is, a velünk való találkozás által.

Gy.J.

[av_gallery ids=’4337,4336,4335,4334,4333′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]