Mozgó Misszió Siófokon

Május 17-19. a Mozgó Missziós Utánfutót a Siófoki gyülekezet hívta meg a helyi Strandnyitó alkalomra. Sok izgalom, bizonytalanság előzte meg ezt a projektet, mivel még nem dolgoztunk ezzel a missziós lehetőséggel. Sajnos kevesen vagyunk, így a nágocsi testvérek áldozatos segítségével tudtuk megvalósítani elképzeléseinket. Az időjárás, mint fontos tényező, Istennek hála, pont jó volt. Sok ember látogatott el rendezvényünkre. Széles skálán mozgott a szolgáltatásunk. Egészségügyi szűrések, orvosi, dietetikus tanácsadás, újraélesztés tanítása, étel kóstolás látványpékség szerűen. Ingyen osztottunk missziós füzeteket, igés kártyákat. Könyv vásárlásra is lehetőség adatott. Istennek hála azért is, hogy mindenki flottul végezte a rá bízott, és önkéntesen vállalt feladatát. Több mint 500 embert meg tudtunk szólítani a három nap alatt, és 300 körüli volt azok száma, akik a szűrések valamelyikén részt vettek.  A legtöbb ember próbál oda figyelni az egészségére, ezért könnyebben meg tudtuk szólítani a látogatókat.

Szűrések közben érdekes, és jó beszélgetések is kialakultak. Többen rákérdeztek, miért csináljuk mindezt? Miért nem pihenünk szabadidőnkben? Kik vagyunk? Érdeklődtek az Egyházunkról, így anélkül, hogy mi direkt módon reklámoztuk volna magunkat, felkeltettük az érdeklődést. Több család is volt, aki minden tagnak kért szűrést és közben az életükről, a sok stresszhelyzetről beszéltek. Voltak, akik egész bizalmas információkat is elmondtak magukról, tanácsot kérve. Sokan nem is hallottak még az Adventistákról. Ilyenkor alkalom nyílt elmondani kik vagyunk, hogyan gondolkodunk.

Számomra döbbenetes volt milyen sok magas cukros kisgyerek van, anélkül, hogy a szülők tudnának róla. Sok testi és lelki beteg emberrel találkoztunk, akik közül sokan hálásan köszönték ezt a kezdeményezést.

Bízunk benne, hogy akikkel beszélgettünk, olvasni valót kapott, Isten lelke tud tovább munkálkodni.

Kissné Benkő Tünde
Siófok