Mozgó Misszió Albertirsán

2019. szeptember 07.

Az albertirsai kis gyülekezet néhány tagja arra vállalkozott, hogy ezen a városi rendezvényen képviseli az egészséges életmódot, egészségügyi méréseket végez, egészséges ételeket kóstoltat és könyveket ajándékoz. Az előkészületek alatt kezdte mindenki megtalálni a helyét, a feladatát, ami bátorságot és céltudatosságot kölcsönzött ahhoz, hogy ne forduljanak hátra a nehézségek láttán. Segítséget kértünk és kaptunk is néhány mindenre elszánt önkéntes személyében, és munkájuk nyomán sok áldást nyertünk mi is és a rendezvényre érkezők is. Célunk szerény volt, ha van 1 ember a városban, akinek szüksége van Isten segítségére, találjon meg bennünket és tudjunk segíteni neki.

Az utánfutó és a sátor kitelepítését követően eleredt az eső. Sokat néztük az eget és az előrejelzést, ami azt jósolta, hogy éjfélig mard ez a rossz idő.

Azért sok alkalmunk nem maradt a kesergésre. Az eső miatt és annak ellenére, hogy a szervezők egy mellékutcában adtak helyet nekünk kb. 30 méterre a főutcától, az önkéntesek tömegbe vegyülése, kedves invitálása, meghozta gyümölcsét.  Egyre többen kezdtek jönni hozzánk. Van, akit a szűrések, a finom falatok, a receptek vonzottak hozzánk, de lehet csak a kíváncsiság hajtotta őket.  Isten tudja mindezt, de 6-7 óra alatt több mint 150 ember tért be az utánfutóba vagy a sátorba, és reméljük, kapott valamit, amit Isten Lelke a számára tartogatott. A program vége felé közeledve a regionális TV készített egy rövid riportot, amiben beszélgettünk az egyház céljáról és az emberek közt végzett szolgálatunkról.

Kezdett besötétedni és újra eleredt az eső.

A gyülekezet néhány tagja, akik elejétől végigéig kitartottak, a szakadó esőben segítettek mindent visszatenni a helyére, hogy másnap hajnalban továbbindulhassunk a következő állomásra.

Ezúton szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki bármivel is hozzájárult a rendezvény sikeréhez idejét, erejét, türelmét nem kímélve. Nagyon hálásak vagyunk Istennek áldásáért, mindazért, amit átélhettünk és tudjuk, hogy az az egy ember, akiért kijöttünk, ott volt.

Kérem Isten áldását az Albertirsai Gyülekezetre, hogy mindazt a munkát, amelyet Isten elkezdett ebben a városban, tudják továbbvinni az Ő kegyelméből.

Gy. J.