Jótékonysági koncert Székesfehérváron

Lelkészünkkel, Hites Gáborral, egyik imaóránkon azt is kértük a jó Istentől, bárcsak nyitna kaput itt, a városunkban, Székesfehérváron egy jótékonysági hangverseny megtartására. A polgármesteri hivatal kedvezően fogadta indítványunkat, a szociális osztály kiválasztott egy családot, akiknek különösen nagy szükségük lenne segítségre, hiszen azon túl, hogy a közelmúltban elveszítették otthonukat, családi házukat, ennél is nagyobb szomorúságuk legkisebb gyermekük, a hét éves Tibikéjük állapota, aki egy korai agyvérzés következtében féloldalára lebénult.

Értük szólt most szombaton, május 11-én a segélykoncert, amelyet az Új Advent Kórustársaság adott azért, hogy ez a beteg kisfiú is teljes értékű életet élhessen.

Este 6 órakor szinte megtelt az evangélikus templom. A bejáratnál cserkészek fogadták az érkezőket. A padokban borítékokat helyeztek el egy-egy kis igei kártyával, ebben lehetett az adományokat elhelyezni, és ők is gyűjtötték össze azokat. A vendéglátó házigazda, Bence András evangélikus lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, kifejezve örömét, hogy most először adventista kórus szolgál templomukban. Juhász Zsuzsa karnagy szuggesztív vezetésével csendültek fel az énekek.

A programot Balázs László közvetlen szavai fogták össze. Ő üdvözölte és hívta előre az előadás végén a segélyezett családot, hogy az összegyűjtött összeget, 558.500.- forintot átadják nekik. A tartalmas együttlét szeretetvendégséggel zárult.

Sasváriné Nagy Hajnalka