Húsvéti séta Kecskeméten

Korhű jelmezekkel, kellékekkel és családi programokkal színesített passiójátékkal várták az érdeklődőket a Húsvéti séta szervezői. A Hetednapi Adventista Egyház támogatásával megvalósuló program Jézus szenvedéstörténetének állomásait mutatta be.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Húsvéti sétát Kecskeméten, az Alföld Áruház parkolójában. A koncepció szerint hat sátor testesítette meg a Jézus-passió állomásait az Olajfák hegyétől, Kajafás, Heródes, Pilátus palotáin és a megfeszítés helyén, a Golgotán át a szent sírig.

Az interaktív játékban a látogatót mint „Jézus követőjét” fogadták a szereplők. Az első állomáson elmondták neki, hogy késve érkezett, elhurcolták a Megváltót, siessen utána, és mentse meg. Így fejlik fel Krisztus története; mindenhol újabb adalékot kap a vándor a passióból, míg a végállomáson, a szent sírnál kiderül számára, hogy oda is késve érkezett, már nincs ott Jézus teste. Azonban egy angyal tudatja vele, hogy nem kell megmenteni, hiszen éppen Ő tette ezt az emberiséggel.

A cikk és kép forrása: https://hiros.hu/kultura/hitelet/szines-jelmezekben-adtak-elo-jezus-szenvedestortenetet