Egészség Expo Pécsett

A nagyvárosi evangelizáció keretében gyülekezetünk is célul tűzte ki a körülöttünk élő emberek megszólítását az Egészség Expo megrendezésével.

Lelkesen és bizalommal tekintettünk a jövőbe, bár sok kérdés várt válaszra a hogyannal kapcsolatban. A helyszínek kérdése hamar eldőlt, hiszen két olyan üzletközpont található Pécsen, a Pécs Plaza és az ÁRKÁD, melyek egyrészt kedveltek az itt lakók számára, másrészt elég tágasak az expo megszervezésére. A rendezvényhez szükséges eszközök beszerzése sem jelentett nehézséget, mivel a közösség tagjai magukénak érezték, és felkarolták a lehetőséget. Szétosztottuk egymás között a feladatokat, így rövid időn belül minden fontos kellék a rendelkezésünkre állt. A legfontosabb teendő azonban még hátra volt. Felvenni a kapcsolatot az üzletek vezetőivel, bemutatni számukra a programot, időpontot egyeztetni… – mindezt úgy, hogy nem volt ismerősünk, összeköttetésünk, ahonnan segítségre számíthattunk volna.

Legalábbis így gondoltuk. Isten azonban most is megmutatta, mint annyiszor már, hogy Ő a legjobb összekötő kapocs, ha bízunk benne, és segítséget kérünk tőle. Számunkra is szinte hihetetlen módon felgyorsultak az események. Egyik testvérünk találkozott néhány üzletemberrel, és megkapta tőlük a két üzletközpont vezetőinek az elérhetőségeit. A következő meglepetés akkor ért bennünket, amikor a gondosan megfogalmazott és számítógépen továbbított bemutatkozó levélre néhány óra múlva megérkezett a válasz mindkét helyről, melyben lehetőséget kaptunk egy személyes bemutatkozásra. A gyülekezet lelkészével mentünk el ezekre az alkalmakra, ahol ismét megerősödött bennünk az a tapasztalat, hogy Isten előkészítette számunkra az utat. Érdeklődve és támogatóan fogadott mindkét vezető, fel sem merült bennük, hogy fizetnünk kellene a helyért, amit adnak. Nagyon jó légkörben egyeztettük a részleteket ekkor is, de ugyanezt a segítő hozzáállást tapasztaltuk végig a szervezés és a lebonyolítás alatt. Ilyen kezdet után nyílt lehetőségünk 2014 novemberében a Pécs Plazában, 2015 januárjában pedig az ÁRKÁD üzletközpontban találkozni a pécsiekkel az Egészség Expo keretein belül. Mindkét helyen nagyon sok emberrel ismerkedtünk meg, sokan örömmel fogadták a lehetőséget, és szívesen végigjárták a nyolc állomást. A legérdeklődőbbek azóta részt vesznek a gyülekezet épületében megszervezett főzőkörön.

A történetnek azonban még nincs vége. A múlt évi expo alkalmán egy hölgy felfigyelt a rendezvényre, elkérte az elérhetőségünket, és meghívott bennünket egy általa szervezett programra, ez év április elsejére – „Könyvtári éjszaka” – , ahol ismét felállíthattuk a paneleket, és újabb lehetőséget kaptunk az emberek elérésére. Ugyanakkor a Plaza vezetője megadta a társplázák vezetőinek elérhetőségeit, hogy azokban a városokban is népszerűsítsük az egészséges életmód alapelveit. Ennek köszönhetően kerül sor április végén Sopronban, az ottani Plazában az Egészség Expo megrendezésére.

Amellett, hogy sok új ismerőssel, sok szép tapasztalattal gazdagodtunk, megerősödtünk a hitünkben, és egymáshoz is közelebb kerültünk.

A következő állomás Barcs, ahol május végére tervezzük az Egészség Expo megszervezését, és ahol szintén vannak már összeköttetéseink az egyik korábbi expo kapcsán, akik segítenek a lehető legjobb helyszín megtalálásában.

Mindenkit bátorítok, hogy induljon el ezen az úton, mert biztosak lehetünk benne, Isten előttünk megy, és elhárítja az akadályokat, miközben gazdagon megáld bennünket vele szerzett tapasztalatokkal.

Laiszné Nagy Annamária

[av_gallery ids=’1027,1028,1029,1030,1031′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]