Bibliai Olimpia – IGEN!

Túl vagyunk az első döntőn! Milyen tanulságokkal gyarapodtatok? Milyen volt készülni? Melyik feladat tetszett, melyik kevésbé? Íme, néhány válasz a résztvevőktől: 

„Mielőtt létrejött ez a program, imádkoztam, hogy közelebb kerülhessek Istenhez. Isten erőt adott arra, hogy tanuljak, még akkor is, mikor úgy éreztem, lenne jobb dolgom is. A legnehezebb feladat szerintem az volt, amikor képeket kellet mondatokkal összepárosítani.” (Ádók Tamás, 1. korcsoport 1. helyezett, Hódmezővásárhely)

„A családdal közösen készültünk fel, együtt olvastuk az aktuális fejezeteket. Különösen a példázatok kérdéseivel bajlódtam sokat.” (Papp Janka, 1. korcsoport 2. helyezett, Csepel)

„Jövőre is tervezek indulni, hisz nagyon jó élmény, emellett a Bibliát és Istent is jobban megismerem általa.” (Szakácsi Károly, 2. korcsoport 2. helyezett, Nagykanizsa)

„Egyszer már végigolvastam a Bibliát, de azért jelentkeztem, hogy még jobban megismerhessem a Szentírást. Az Eszperente feladat volt számomra a legizgalmasabb. Nagyon sok újat tanultam.” (Ócsai Eszter, 2. korcsoport 3. helyezett, Kaposvár)

„A Bibliai Olimpiára a családunkból többen jelentkeztünk, egymást motiváltuk és bátorítottuk. A tanulás során rengeteg új ismeretre fény derült, amit eddig nem fedeztünk még fel a Bibliából. Ez a verseny elérte az igazi célját.” (Kiss Mónika, 3. korcsoport 2. helyezett, Nágocs)

„Most intenzívebben tanulmányozva a Bibliát sok rész igazán elgondolkodtatott, felismerésekre vezetett. Így a lelki rész sem maradt rejtve a többi mellett.” (Marosán Réka, 3. korcsoport 3. helyezett, Gyula)

„Szüleink készítettek fel a versenyre a családi áhítatainkon. Többször is elolvastuk mindkét bibliai könyvet, térképeket, vázlatokat készítettünk: Anya „próbaolimpiákkal” is készült nekünk. Jövőre is szeretnénk indulni.” (Talmácsi Anna és Janka, Ábrahám lányai csapat, 1. korcsoport 1. helyezett, Kecskemét)

„Nagy tapasztalat volt számomra, hogy a tanulásban sokat segített a barátnőm, aki elmondása szerint távol áll a bibliaolvasástól, egyedül sosem nyitotta volna ki, így viszont együtt tudtuk olvasni. Jövőre 101%, hogy ismét indulunk a versenyben.” (Madaras Botond, Őszök csapat, 2. korcsoport 2. helyezett, Pécel)

„Az összes fordulót nagyon élveztük, még a feladatlapok kitöltése közben is sokat nevettünk, főként egymás rossz válaszain. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Bibliai Olimpia csapatversenyét.” (Gáspár Detti, FCD csapat, 2. korcsoport 3. helyezett, Budapest, Szüret u.)

„A gyülekezetből a többi versenyzővel együtt készültünk. A versenyre való utazások alkalmával egymástól kérdeztük ki a tudnivalókat. (A velünk egy vonaton utazók figyelmét is felkeltettük ezzel, közülük sokan sok sikert is kívántak nekünk.) Nagyon hálás vagyok, amiért a Bibliai Olimpia által nemcsak Istenhez, hanem egymáshoz is közelebb kerülhettünk.” (Agócs Petra, Hírnökök csapat, 3. korcsoport 1. helyezett, Hódmezővásárhely)

Megérte? IGEN. Tehát lesz folytatás! Jövőre Mózes 2. könyvével kezdünk. Hamarosan elindítjuk a regisztrációt. Addig is a http://det.adventista.hu/2015-esemenyei/bibliai-olimpia/ oldalon megtalálhatjátok az általatok megfogalmazott véleményeket teljes terjedelemben, nézegethettek fényképeket, olvashatjátok a bakikat.

Szóljatok barátaitoknak is! Szervezzétek a csapatokat! Készüljetek! Olvassátok a Bibliát!

TSz