Bajai Festőkör kiállítása

A bajai imaházban működő festőkörnek 2019. május 22-én volt az első kiállítása. Azokból a munkákból válogattunk, amelyek az utóbbi években készültek.

Több, mint négy éve alakultunk meg, azzal a céllal, hogy az alkotás örömén keresztül megismerjük magunkat a természetet, egymást, de elsősorban Istent. Megnyitónkon ilyen gondolatok is elhangzottak, mint:

Rembrandt: ” A festészet a természet unokája, mely Istenhez kapcsolódik”
Van Gogh: “Minél többet gondolkodom felőle, annál erősebben érzem, hogy nincs semmi, ami oly mélységesen művészi volna, mint az embert szeretni.”
Rodin:” A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látják meg.”

Kezdeti próbálkozásaink felvetettek olyan tévedéseket, amelyeket korrigálnunk kellett. Először gyerekeknek adtunk lehetőséget, hogy fessenek, de sajnos az iskolai feladataik miatt elmaradtak. Egyre inkább a felnőttek kezdték látogatni festőkörünket. Elsősorban nem a gyülekezet tagjai. A témát én hozom, és miután megbeszéljük a feladatot, együtt festünk, lépésről-lépésre haladva. Hálásak vagyunk Az Úrnak a lehetőségért, hogy az imaházat egy ilyen tevékenységre is alkalmasnak nyilvánítja. Továbbá azt is, hogy az eszközök ingyenesen használhatóak, és a tagoknak sem kell fizetniük, ők azonban rendszeresen adományaikkal támogatják a kör munkáját.

Minden óra imádsággal kezdődik, tudjuk, hogy igazi támogatónk ebben a tevékenységben maga az Isten.
Felemelő együttlét Vele és egymással lenni!
“Csendesedjetek el és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten”

Katz Márta (a festőkör vezetője)

További képek: https://www.facebook.com/pg/bajaiadventista/photos/?tab=album&album_id=2365382673787387