2017 – Középkor újratöltve?

E címet viselte az augusztus elején megrendezésre került Biblia- és Életmódtábor Imrehegyen, melyet a Hetednapi Adventista Egyház Kiskőrösi Gyülekezete bonyolított le. A reformáció 500. évfordulójáról megemlékezve főelőadónk, Sebastian Matula, igazán értékes  előadásokat tartott.

Táborunkban otthonra talált kicsi és nagy, ifjú és örökifjú.

A gyermekek délelőttönként jól ismert bibliai történeteket keltettek életre dramatizálva és kézműveskedve. A kinti játékokban is nagy örömüket lelték, hisz a tábor egy nagy játszótér volt számukra.

Az ifjak sokat sportoltak: kihagyhatatlan tábori csapatjáték volt idén is a méta. A legjobb edzés, hiszen a sok nevetés és izgalom közepette eszébe sem jut senkinek, hogy a nagy játéktól másnap reggel valószínűleg izomlázzal ébredünk. S mi sem jobb gyógymód az izomlázra, mint még egy kis méta.

A délutáni szabadidős programokban minden korosztály részt tudott venni. A táborlakók kipróbálhatták az igazi különlegességnek számító íjászkodást, amiben segítségükre volt a versenyíjász, Rakovecz Sándor.

Egy forró napon a tábor apraja-nagyja megnyergelte a bicikliket, s eltekertünk a 20 km-re fekvő tóhoz, ahol a nagy melegben lehetett hűsölni, pancsolni. Hazaúton megállt a csapat a híresen finom és nagy gombócokat árusító soltvadkerti fagyizónál, ahonnan újult energiával igyekeztünk vissza Imrehegyre.

A vicces játékokat és más eseményeket megörökítette a tábori híradó, melynek adásain esténként jókat derültünk.

Izgalmas kuriózum volt a világhírű kiskunhalasi csillagász, Balogh István és fiának bemutató estje. Két óriásteleszkópjukon keresztül megcsodálhattuk a Hold felszínét, a Szaturnusz gyűrűit, továbbá sok más érdekességet meséltek számunkra a világegyetemről.

A sok játék és nevetés mellett a lelkileg igazán feltöltő órák reggel és este voltak, amikor közös éneklések után hallhattuk Sebastian Matula előadásait, aki megosztotta velünk történelmi jelentőségű kutatásait, melyek segítenek bennünket a körülöttünk levő világ jobb megértésében. A bibliai próféciák beteljesedését követve láthattuk, hol állunk az idő folyamában. A buzdító prédikációk hatására lelkünket új öröm és lelkesedés töltötte be, hogy olyan Istent imádhatunk, aki törődik velünk, aki mindennél jobban szeret bennünket.

Jó visszaemlékezni egy ilyen csodálatos táborra, ám ott lenni még jobb volt! Ha kedvet kaptál, jövőre gyere te is, várunk 2018. július végén-augusztus elején!

Sebastian Matula előadásai egy hónapon belül felkerülnek a kiskoros.adventista.hu weboldalra, így bárki, akit érdekel, megbizonyosodhat arról, hogy vajon 2017-ben megvalósul-e a középkor újratöltése.

Mészáros Boglárka