Zöldségek evangelizációra

Egy kicsi, vidéki gazdálkodó közösség Új-Zéland középső North Island-i régiójában, a Taumarunui-i emberek elsősorban húsevők. Ahelyett, hogy ezt akadálynak tekintenék az egészségügyi üzenet prédikálásánál, a környékbeli adventisták kis közössége úgy döntött, hogy ezt lehetőségként használja fel növényi alapú főzőtanfolyamok szervezésével.

Hosszú évekig a Taumarunu-i kerületben élve és dolgozva, Bob és Dy Smith, Maihival és Jeni Mariu-val együtt sokakkal építettek ki kapcsolatokat a közösségükben. Ezekből a baráti kapcsolatokból 16 ember döntött úgy, hogy kipróbálja a programot.

A főzőtanfolyamokon bizonyságtételeket, egészségügyi információkat hallottak, és a bemutatók befejeztével frissen elkészített növényi ételeket fogyasztottak el.

Az eseménynél más gyülekezeti tagok is voltak, köztük a gyülekezet lelkésze, hogy segítsen bemutatni, megtervezni, felállítani és kitakarítani az idősek csarnokát, egy központi helyszínen.

A gyülekezeti csoport azt tervezi, hogy minden hónap harmadik szombatján találkozhassanak a gyülekezetben ezen az alternatív helyszínen, majd ezt követően elkészítik a közösség ebédjét, és a következő vasárnap főzőtanfolyamot tartanak.

„Fontos, hogy megmutassuk az embereknek, hogy törődünk velük” – mondta Mrs. Smith. „Függetlenül attól, hogy csak enni jönnek, vagy átveszik a növényi ételrecepteket, hogy pozitív változásokat érjenek el az étrendjükön keresztül.”

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2021/03/17/veggies-for-evangelism