A Csendes-óceáni Adventista Egyetem COVID-19 biztonsági tervet készített

A Csendes-óceáni Adventista Egyetem (PAU) Port Moresby-ben kidolgozott egy biztonsági tervet, reagálva a COVID-19 esetek megugrására Pápua Új-Guineában.

Dr. Raul Lozano alkancellár megerősítette, hogy a PAU közösség tagjai között vannak olyanok is, akik megfertőződtek a vírussal: egy diáklány, egy hallgató szülei és egy munkatárs.

„Szerencsére ezek az esetek olyan embereket érintettek, akik az egyetemen kívül laknak, és az a néhány ember, aki kapcsolatba lépett velük, elszigetelten tartózkodott” – mondta Dr. Lozano. „A PAU campus továbbra is COVID-mentes, hála Istennek.”

Dr. Lozano elmondta, hogy a PAU múlt csütörtökön lezárást vezetett be, hogy megvédje az egyetemet a potenciális „szuperterjesztői esetektől”, Sir Michael Somare volt miniszterelnök temetésén, melyen múlt pénteken több mint 20 ezer ember vett részt.  „Kidolgoztunk egy biztonsági tervet, amely az összes aggodalomra okot adó területre vonatkozik” – mondta. „Úgy gondoljuk, hogy ez hozzájárul a PAU sikeres megvédéséhez a vírusoktól.”

Cameron Wari lelkész, Pápua Új-Guineai Misszió (PNGUM) kommunikációs igazgatója súlyosnak minősítette a helyzetet. „A kormány szigorú COVID-19 protokollokat adott ki, a miniszterelnök pedig tegnap este az egész országra kiterjedő izolálást jelentett be a közelmúltbeli magas esetek miatt” – mondta Wari lelkész.

„Úgy tűnik számomra, hogy az ország egy újabb lezáráson megy keresztül. A [PNGUM] tisztjeinek a héten Port Moresby-be kellett utazniuk az ADRA üléseire, és részt kellett venniük Yori Hibo lelkész temetési istentiszteletén, azonban utazásuk korlátozott volt.

„Lae-ban a tartományi kormány a nagy összejöveteleket legfeljebb 50 főre csökkentette, beleértve az egyházi összejöveteleket is. Szóval elég komoly a helyzet.

„Még nem kaptunk olyan híreket, amelyek bármely adventistára is hatással lennének, de a korlátozások hatással lehetnek az egyházi programokra is.”

A cikk forrása:
https://record.adventistchurch.com/2021/03/16/pacific-adventist-university-rolls-out-covid-19-safety-plan