„Vágyódom az élő Isten után…” – Templomi koncert Nemesvámoson

A nemesvámosi gyülekezetnek és Nemesvámos község lakóinak felejthetetlen élményben volt részük március 9-én. Farkasréti Dominek Anna művésznő és Bánó Tamás gitártanár közös műsort adtak elő gyülekezetünkben a helyi önkormányzat által szervezett Templomi Koncertek sorozat harmadik, és egyben utolsó előadásaként.

A verses-zenés műsor során a művésznő ismert magyar költők – Reményik Sándor, Dsida Jenő, Lackfi János, Ady Endre és József Attila – istenes verseit szavalta el, közelebb hozva a hallgatókhoz ezeket a személyeket és Istennel való kapcsolatukat. A meghitt hangulatot emelte a verseket kísérő gitárjáték dallama.

A műsor fő gondolata a címben is megjelenő 42. zsoltár Istenhez vágyódása volt, amelyet a megtelt teremben ülő hallgatók személyesen is átélhettek, és mindannyian – a közönség és az előadók is – egy kicsit még közelebb kerülhettünk Istenhez. A koncert végére a közönség lélekben feltöltődve távozott.

Hiszem, hogy a műsor nem csak egy egyszerű előadás volt, hanem istentisztelet is, ahol a település lakói, felekezeti hovatartozásuktól függetlenül, együtt dicsérhették Istent.

Terveink szerint nem ez volt az utolsó ilyen alkalom, és imánk az, hogy legközelebb is hasonlóképpen tapasztalhassuk meg Isten jelenlétét.