Több ezer ember keresztelkedett meg a Fülöp-szigeteken

Az Adventista Egyház Dél-Ázsia-Csendes-óceáni Divíziójának programja, a VOY EXPAND (nyers fordításban: Fiatalok Hangja – Exponenciális Fejlődés Nevelés és Tanítványság Által) 2022 kezdeményezés a közelmúltban 819 VOY-csapatot küldött ki 26 792 fiatal részvételével, hogy eljusson az evangélium üzenete közösségeikhez.

2022. május 3-ig 7514 személy fogadta be Jézust és keresztelkedett meg a VOY EXPAND egész éves evangelizációs kezdeményezés révén. Még mindig 2819 VOY-csapat készül arra, hogy teljesítse az evangéliumi megbízást ebben az évben – számoltak be a vezetők.

A VOY EXPAND hatással volt a fiatalok, a helyi gyülekezeti vezetők, pásztorok és adminisztrátorok életére is. A VOY csapat egyik tagja, Roldan Jay Bersonia például meghívta barátját, Kenneth Dave Villahermosát, hogy legyen csapata tagja, bár Villahermosa még nem volt adventista. A csapatot La Florába küldték ki, egy olyan területre, ahol a közelmúltban hatalmas áradások voltak.

Bersonia és Villahermosa annyira eltökélt volt tervükben, hogy megosztják az evangéliumot a közösségben, hogy az árvíz ellenére úgy döntöttek, maradnak. „Látogatták az embereket, házról házra jártak hajóval” – számoltak be a VOY szervezői. „A csapat két hétig minden este megosztotta Isten Igéjének igazságát, és felszólították a falubelieket, hogy kövessék Krisztust.”

Egy napon Bersonia különleges felhívást intézett társához, Villahermosához, és bátorította, hogy a többi résztvevővel együtt keresztelkedjen meg ő is. A sorozat végén Villahermosa és 42 másik falubeli ember is megkeresztelkedett, a várost elárasztó víz ellenére. Összesen 7444 ember keresztelkedett meg a régióban a háromhetes előadássorozat végén.

Bersonia azt mondta, hogy életét Jézus közvetítésének szentelte. „Addig dolgozom, amíg Jézus vissza nem jön” – hangsúlyozta.

A cikk forrása: https://www.adventistworld.org/evangelistic-teams-in-the-philippines-see-thousands-baptized