Szerbiában a hajléktalanok számára biztosított busz további finanszírozást kapott

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) nemrég 120 000 dolláros támogatást ítélt oda a szlovákiai Adventista Fejlesztési és Segélyszolgálatnak (ADRA) (partnerségben az ADRA Szerbiával) a szerbiai hajléktalanok számára fenntartott “DrumoDrom” program folyamatos végrehajtása érdekében.

2021. május 28-án az USAID szerbiai képviselői és a Szlovák Köztársaság Nagykövetsége együttműködési megállapodást írtak alá. A támogatás lehetővé teszi a projekt folytatását, amelyet kifejezetten a hajléktalan emberek támogatására hoztak létre.

“Lenyűgöz minket, amit a szlovák szervezet, a SlovakAid és az ADRA adventista szervezet tett a hajléktalanokért” – mondta az USAID elnöke. “Ma 120 000 dollárt ítélünk oda, hogy veletek együtt folytathassuk ezeket az erőfeszítéseket és több embert támogathassunk” – tette hozzá. “A partnerségek nagyszerű dolgokat szülnek!”

A Világbank statisztikája szerint a szerbek 25 százaléka szegénységben él. Ez az arány közel 1,8 millió embert jelent. A nyomornegyedekben tapasztalható elégtelen életkörülményeket, a belgrádi emberek ezreit, de különösen a romákat érintő szélsőséges szegénység egy nyilvánvaló jeleként ismerik el – derül ki a Belgrádi Egyetem kutatási tanulmányából.

A statisztikák azt mutatják, hogy a hajléktalan népesség a leginkább rászoruló alcsoport az összes szociálisan kiszolgáltatott közösség körében Belgrádban, és a pandémia alatt ők a legveszélyeztetettebbek. A régió vezetői szerint sürgősen jelentős összegű pénzügyi támogatásra van szükség a szinte elfeledett emberek támogatásához.

A cikk forrása:
https://www.adventistreview.org/church-news/story16449-in-serbia-bus-for-the-homeless-secures-additional-funding