Ráckevén vendégeskedett az újbudai fiatalság

Különlegesek az ünnepélyes gyülekezeti alkalmak, amikor egy nagyszerű eseményre az adott közösség összejön, hogy kapcsolódjunk, találkozzunk, közösen forduljunk Isten felé. Ennél már csak az a felemelőbb, ha több gyülekezet közösen, tudatosan és egymás felé nyitottan teszi ezt. Az ilyen találkozásokban erő van. Egymásba belekarolva erősebbek vagyunk, többet bírunk. Egymástól tanulva, egymást felemelve fejlődhetünk.

Egy ilyen alkalmat ünnepelhettünk most Ráckevén, ahová február 11-én meghívást kapott az az újbudai fiatalság. Bihari Csaba lelkipásztor körzetének fiataljai először találkoztak ilyen program keretében, de az alkalom után a fiatalokkal és az ifivezetőkkel beszélgetve elmondhatom, nem utoljára! A közös ifjúsági alkalmon különleges módon kapcsolódhattunk egymáshoz: a délelőtti csoportos és interaktív bibliatanulmányozásban, a közös éneklésben és istentiszteletben, a mély beszélgetéseket előidéző közös étkezésben, a Duna-menti sétában (ahol lehetőség volt a hideg szél leküzdésére azáltal, hogy közelebb húzódtunk egymáshoz), a csapatépítő játékokban, a közös szombatzárásban, a bibliai vetélkedőben, a szabadulószoba kipróbálásában, a mély beszélgetésekben és a társasjátékozásban.

Istennek hála, hogy ad jó ötleteket az ilyen találkozásokhoz, ad erőt és talentumot a vezetőknek és a szolgálatot vállalóknak a kivitelezéshez, és erőt a rengeteg étel elkészítésére a gyülekezeti tagoknak.

Így tölti be a lelki szükségleteinket, és így használ fel egymás felemelésére.

Egy biztos: ami ilyen jó, azt folytatni kell!

Henter Zsombor
lelkészgyakornok