Mozgó Lelki és Evangelizációs Központ – Debrecen, Campus Fesztivál

Július 21-25-e között, első alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy a TET területére, Debrecenbe menjen a Mozgó Lelki és Egészség Központ, ahol az eltöltött napok alatt sok mindenen keresztülmentünk.

A néha „sokkoló” zenei tartalom és hangerő mellett, mély benyomást tett ránk azoknak a komolyan gondolkodó embereknek az érdeklődése, akik szűrőprogramjainkra betérve megosztották testi- és lelki problémáikat, küzdelmeiket. Nagy előnyt jelentett a városban működő befolyásközpont, ahova irányíthattuk azokat az embereket, akik komoly érdeklődők voltak a három nap alatt. Az egészséges test és lélek programunkon belül bemutatásra került a 8 alapelv, valamint életmód tanácsadáson és egészség életkor számításon vehettek részt az érdeklődők. A szűrések között voltak vérnyomás, vércukor, véroxigénszint, tüdőkapacitás és EKG mérések.

Összesen kb. 200 fő vett részt a szűréseken, programjainkon, 40 látogató adott elérhetőséget, és érdeklődött további programjaink után. Mindemellett, egészségügyi könyvekből, közel 30 db-ot ajándékoztunk az életmódváltás után komolyan érdeklődőknek.

A kitelepülésünk során 2 meghívást kaptunk, egyet a rendezvény szervezőitől, a másikat pedig egy Hajdúböszörményben működő óvodától, dolgozóinak szűrésére és életmód előadásokra.

Reménnyel várjuk a jövő évi folytatást!

Gyurkó János
MLEK koordinátor, bibliamunkás