Mozgó lelki és egészség központ Isaszegen

A 2022-es szezon utolsó kitelepülése Isaszegen volt ismét. Egy hónappal ezelőtti alkalmunk után a város és a művelődési ház vezetői ragaszkodtak ahhoz, hogy jelen legyünk ezen az Adventi gyertyagyújtáson és kirakodóvásáron.

Mikor a helyszínt egyeztettük, kiderült, hogy a szerelvény nem tud az épület elé parkolni, és emiatt kérdésessé válik a részvétünk. A problémát egy merész ötlettel megoldották. Az Intézménynél a kereszteződés előtt egy félpályás útlezárást kértek, csak a mi számunkra.

A rendezvény elején egy kicsit nehezen indultak az emberek, az utcák üresek voltak, az idő barátságtalan, hideg. Viszont az a néhány ember, akik már a kezdéskor bejöttek hozzánk, sokkal több időt kaphattak arra, hogy komolyabban tudjunk velük beszélgetni testi-lelki egészségükről is. Egy idősebb emberrel hamar a Bibliára terelődött a szó, ami reménységet ad neki, a mindennapjaiban erőt, hogy leküzdhesse helytelen kötődéseit, ami megbetegíti egész lényét. A beszélgetés végén komolyan imádkoztunk vele és érte, amit hálásan köszönt, majd megadta az elérhetőségeit, hogy kereshessük. Valaki az ima végén azt mondta, „lehet, hogy érte kellett kijöjjünk”.

Ezután az élet megpezsdült, egyre többen tértek be hozzánk, és voltak komoly érdeklődők is, akik igényelték a további beszélgetéseket, segítséget a változtatásaikhoz.

Az Isaszegi gyülekezet hősies tagjai, akik a nagy hideg ellenére 7 órán keresztül állták a próbát, minden elismerésünk! Keresték a kapcsolatokat, irányították a vendégeket a szűrésekre, és az ajándékkönyvekből kb. 70 db-ot ajándékoztak el.

Hálásak vagyunk nem csak ezért a napért, hanem az egész évért, a lehetőségekért, a közös munkákért a gyülekezetekkel, az önkéntesekkel, akiknek ezen a csatornán keresztül is szeretnék köszönetet mondani az egész éves szolgálatukért!

Amit egyre inkább megtapasztalunk, azt Mikeás, 4,1-2. verseinek szavaival tudnám legjobban visszaadni:

„És lészen: az utolsó időben az Úr házának hegye a hegyek fölé helyeztetik, és felülemelkedik az a halmokon, és népek özönlenek reá.”

„Pogányok is sokan mennek, és mondják: Jertek, menjünk fel az Úr hegyére és a Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az ő útaira, és járjunk az ő ösvényein! Mert Sionból jő ki a törvény, és az Úr beszéde Jeruzsálemből”

Áldott az az Isten, aki részt adott nekünk az Ő munkájában!

Gyurkó János