Keresztségek a Földközi-tengeren

Egy ciprusi misszió fénypontja 

Ciprus egy gyönyörű és változatos hely, amely minden ide látogató szívét megragadja. Az ország nem csupán turisztikai célpont, hanem az adventista egyház Transzeurópai Divíziójának (TED) missziós területe is. A posztkeresztény Európában ezen a vidéken továbbra is nagy ereje van a kereszténységnek, hála Isten áldásainak, és tagjaink, lelkészeink, valamint elnökünk, Branislav Mirilov odaadásának. Ciprus az a hely, ahol többen járnak szombati istentiszteletre, mint ahányan hivatalosan be vannak jegyezve!

Minden évben, október és november környékén, Kim Papaioannou és Moeen lelkész vezetésével a Ciprusi Ifjúsági Misszió inspiráló összejövetelt szervez a fiatalok számára. Az eseményre nemcsak ciprusi, hanem görög fiatalokat is várnak, és ezúttal a Brit Unióból (BUC), Dániából és számos más nemzetből is érkeztek látogatók.

Az idei poliszi ifjúsági tábort az tette különlegessé, hogy bár a szombati napon nagyjából 100 résztvevő volt, az esemény nem volt kevésbé jelentőségteljes, hiszen Pako Edson Mokgwane, a Generál Konferencia ifjúsági igazgatóhelyettese is megtisztelte jelenlétével ezt a gyönyörű szigetet. Inspiráló üzenete arra invitálta a fiatalokat, hogy aktívan vegyenek részt a misszióban és őrizzék meg hiteles keresztény identitásukat ebben a bonyolult világban.

Bár sok szép pillanatunk volt, az ifjúsági program fénypontja két fiatal megkeresztelkedése volt a Földközi-tengerben. Minden egyes keresztség mélyen meghatározó esemény mindazok számára, akik ebben a régióban élnek és dolgoznak. Ez az alkalom sem volt kivétel, és a meghitt pillanat jó lehetőség volt arra, hogy minden jelenlévő ujjongó ünnepléssel kezdje a szombatot.

Ha szeretnél csatlakozni a jövő évi táborhoz, kérlek, vedd fel a kapcsolatot Papaioannou lelkésszel! Köszönjük imáitokat és a ciprusi misszió folyamatos támogatását.

[Fotók: Costa Vegas; Videó: Dejan Stojkovic]

Forrás: https://ted.adventist.org/news/baptisms-in-the-mediterranean