Jótékonysági koncert és kórustalálkozó Nemesvámoson

Május 20-án, 15:30-kor egy nemes ügy miatt gyűltünk össze a Fészek utca 2. szám alatt. A hetednapi adventista imaház adott helyszínt annak a jótékonysági koncertnek, amelynek fő célja a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése volt az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány szervezetének támogatásával.

A műsorban egyházi kórusművek, zenekari darabok, közismert énekek csendültek fel a Hetednapi Adventista Egyház gyülekezeteinek összevont kórusa és zenekara – amatőr és hivatásos zenészek, énekesek – előadásában.

A koncert során Sitkei Zoltán, az ADRA Magyarország igazgatója számolt be röviden a szervezet munkájáról. A szervezet Magyarországon több, mint 30 éve küzd a társadalmi egyenlőtlenségek ellen, ezen belül 15 éve foglalkozik hátrányos helyzetű gyermekekkel. Céljuk, hogy pozitív megerősítést, értékeket és élményeket adhassanak át olyan gyermekeknek, akik számára ez másképp nem elérhető. Ebben fontos szerepe van egy évről-évre megszervezett élménytábornak, amely minden nyáron a Balatonlellei Adventista Konferencia Központban kerül megrendezésre. A szervezet országos szinten kapcsolatban áll család- és gyermekjóléti központokkal, valamint gyermekvédelmi és oktatási intézményekkel. Ezen a kapcsolatrendszeren keresztül érkeznek gyermekek a táborba, az egész ország területéről. A beérkező adományoktól függően az ADRA rendszeresen 70-90 gyermek nyári táboroztatását tudja biztosítani.

A műsor részeként Cserpán Ádám, az adventista gyülekezet lelkészgyakornoka mondott néhány igei gondolatot arról, mennyire fontosnak tartotta Jézus Krisztus is a gyermekeknek – mint társadalmunk jövőjének – a szeretetét, támogatását.

A koncerten összegyűlt adományok összege 755 200.- Ft lett, melyet a helyi önkormányzat további 100 000.- Ft összeggel egészített ki.

Az adventista gyülekezet számára az egész nap a zenéről szólt, ugyanis ezen a délelőttön került megrendezésre az éves kórustalálkozó is, amely során az egész Dunántúl területéről érkező adventista kórusok, zenekarok énekei, művei alkotnak egy nagy, közös zenés istentiszteletet. Idén több, mint 400 fő, és 7 kórus jelent meg a rendezvényen. Ennek csúcspontja a délutáni jótékonysági koncert volt, valamint az ott összegyűlt jelentős összeg, amellyel mindannyian hozzájárulhattunk a rászoruló gyermekek támogatásához.

Még egyszer köszönjük a község önkormányzatának a fővédnökséget, és minden jelenlévőnek a részvételt, anyagi segítséget!

Jövőre találkozunk!

Cserpán Ádám