Nagy örömünnep ez a nap a mennyben és a Földön. Szabó Bálint 13 évesen úgy döntött, hogy átadja életét az Úrnak, és a HNA Zuglói Gyülekezetének tagjaként folytatja a szolgálatot. „Jézus családjához szeretnék tartozni!” – jelentette ki az egész gyülekezet előtt. Az alámerítést sok apró, csillogó szempár figyelte.

Bálint keresztsége a többi gyerek számára is nagy élményt jelentett. „Indul már a vonat, Földről a mennybe fel!” – énekelték a kiscserkészek, miután Bálint kilépett a medencéből. Erre a vonatra Bálint elsőként szállt fel a zuglói gyerekek közül, amivel példát adott a többiek számára. Az alkalom után többen is kifejezték, hogy szeretnék őt követni ebben az utazásban. Imádkozunk, hogy a Szentlélek vezesse Jézushoz a gyermekeinket, és minél előbb megtapasztalják Isten szeretet-kapcsolatának áldásait.

Kreatív, színes, interaktív, mozgalmas volt ez a június 1-i szombat délután. A keresztség a körzeti gyereknap része volt, amit hagyományosan Zugló-Pécel együtt szervez évről évre. A körzetben összesen 60 gyerek van, akik a legnagyobb missziós területünk.

Ősz-Farkas Ábel