Idiótákkal körülvéve? – Első Lelki Betérő Felkészülési Nap

Találkoztál már azzal a helyzettel, amikor hiába beszélgetsz a másik emberrel, de – még ha a szavakat és a mondatokat érted is, – mintha a mondanivalója teljesen megfoghatatlan, értelmezhetetlen volna a számodra? Nincs is rosszabb, mikor az ember ilyen kommunikációs vis major kellős közepén találja magát – különösen akkor, amikor az egyetlen célja, hogy megértse a vele szemben ülőt. Például egy fesztiválon, a Lelki Betérő sátorban. Április 28-án, az idei első Lelki Betérő felkészülési napon erről a kérdésről is beszélgettünk az önkéntesekkel.

A napot Szilvási-Csizmadia Andrea áhítatával nyitottuk, majd rövid köszöntő után Ömböli-Lakos Anna vezetésével, egy kreatív előadás keretein belül kiderítettük, milyen kommunikációs stílus jellemző a csapat tagjaira, és mit tehetünk akkor, ha a beszélgetőpartnerünk minimum UFO (rosszabb esetben idióta) hatását kelti. Mint kiderült, előfordulhat, hogy nem vele van a baj, csak különbözőképpen kommunikálunk. Az ebéd után végül Horváth Péter segítségével gondolkodtunk olyan kardinális kérdésekről, melyek újra, meg újra felmerülnek a Lelki Betérő sátorban, valamint olyanokról is, amik nehézséget okozhatnak a szolgálatunk végzésében.

A Lelki Betérő program az idei évben három fesztiválon való megjelenésre (EFOTT, Sziget és SZIN) pályázik, így minden önkéntest szeretettel várunk.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, gyere el a következő felkészülési napunkon, június 16-án, és csatlakozz a Lelki Betérő Discord szerveréhez, ahol minden további információt megtalálhatsz.

Keress fel minket a linkjeink bármelyikén: https://linktr.ee/lelkibetero

Ömböli Krisztián Gyula