Stressztől a kiégésig

Az egyházi hírportálokon keresztül sokszor hallunk arról, mennyire veszélyeztetett korosztály a fiatalság. Mindenki különböző oldalról mutat rá a problémára: van, aki azt hangoztatja, hogy az egyház lemaradt. Mások züllöttséget, és a világ vonzását emlegetik. Mi egy egészen más irányt vettünk a 2023. február 24-26-ig tartó ÉSZ Napok alkalmával: nem a problémára mutattunk rá, hanem tevékenyen és áldozatkészen a fiatalok igényeire szabott, építő, érdekes tartalmat és interaktív közösséget adtunk nekik.

Az Ifjúsági Szolgálatok Osztálya, Palotás Kristóf és az Egészségügyi Szolgálatok Osztálya, dr. Ősz-Farkas Ernő vezetésével, közös összefogásában megrendezésre kerülő ÉSZ Napok az egész unió területéről, sőt a határon túlról is vonzott fiatalokat a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjába — és a fiatalok jöttek… A korábbi alkalmak hatalmas érdeklődésére való tekintettel, most a szervezés során megdupláztuk, hogy mennyi embert várunk, de így is olyan tömeg érkezett, amelyre sokan nem számítottak.

Nem csoda, hiszen olyan releváns témákat érintettek az előadások, mint a stressz, kiégés, depresszió, gyógyító és mérgező hit, fogamzásgátlás, szex, alkoholfogyasztás. A meghívott szakemberek közérthető és releváns módon tárták fel a szakterületüket érintő kérdéseket, és a fiatalok lelkesen és épülve mentek haza, megerősödve abban, hogy egyházuk igyekszik lépést tartani az ő kérdéseikkel, és ma is élhető és jó a kereszténység és a keresztény életvitel.

A rendezvény másik célja volt a szakmai generációváltás elősegítése, ezért felkészült fiatal szakemberjelöltek (egyetemi hallgatók, doktoranduszok) is előadhattak a témához és a kutatási területükhöz kapcsolódó témákat.
Köszönjük az előadóknak, szervezőknek, a helyi gyülekezet lelkes segítő csapatának és mindenkinek, aki bármilyen feladatot vállalt, és nektek, akik részt vettetek az alkalmakon. Hamarosan folytatjuk!

Henter Zsombor