Happy Sabbath – Boldog szombatot!

Hálásak vagyunk, hogy szombatról szombatra megtapasztalhatjuk, hogy „mindnyájan Isten gyermekei vagyunk Krisztus Jézusban”, mégis mások és különlegesek. A Bp. terézvárosi gyülekezeti közösség két gyülekezetalapító csoportnak ad otthont, a kínai és a nemzetközi testvéreknek, illetve egy kisebb ukrán csoport is saját anyanyelvén hallhatja az istentiszteletet.

A nemzetközi csoport tagjai kezdetben a gyülekezet sorai között, angol nyelvre fordító testvérek segítségével csatlakoztak az istentiszteletekhez. Ahogy teltek az évek, egyre többen lettek, szerették volna egymással szorosabb közösségben dicsőíteni Istent. Eljött az ideje, hogy egy külön teremben tartsák istentiszteleti alkalmaikat. A gyülekezet egyik emeleti helyiségében – most már – minden szombaton angol nyelvű istentiszteleti alkalom is van, amelyre örömmel és szeretettel várják az angolul tudó külföldi vagy helyi diákokat, vendégeket, testvéreket.

Ebben a negyedévben pedig, most első alkalommal, egy hagyományteremtő szombat volt, amikor a nemzetközi testvérek szolgáltak. Vidámságuk, lelkesedésük örömmel töltötte el az egész gyülekezetet. Nicholas Kemboi presbiter testvér – aki Kenyából érkezett 2 éve feleségével és két gyermekével – nyitotta meg Isten igéjét. Ezen a napon minden szolgálatot ők végeztek, az adományok gyűjtésétől kezdve, a gyerektörténeten át a nemzetközi kórusszolgálatig.

Különleges és örömteli érzés így együtt, egy nagy családként dicsérni Istent. A következő negyedév egyik szombatján a kínai gyülekezetalapító testvérek szolgálatát hallhatjuk majd.

Kuhárcsik Szilvia